Също както червилото, така и сенките за очи могат да бъдат мултифункционални.

#да оформяме веждите си
За разлика от молива, сенките са много по-лесни за използване когато оформяме и уплътняваме на веждите си. Също така залагайки на тях, можем да се доближим максимално до естествения цвят на веждите, благодарение на богатите палитри, които съществуват и се предлагат на пазара. Със сенките можем дори да смесваме различни нюанси до постигането на желания цвят.

#да коригираме малките недостатъци
Разполагаме с разнообразие от палитри сенки за очи и се питаме, кога ще ни послужат тези жълти и оранжеви цветове?! Колкото и да не ви се вярва, с тях може да коригирате леките зачервявания и недостатъци по кожата. Съвременните козметични продукти са разработени така, че да не предизвикват алергии или друг вид дерматологични раздразнения. Следователно те могат да бъдат мултифункционални.

Снимка: Pinterest.com

Жълтият цвят маскира зачервяванията и изглажда тена. В краен случвай, сенките за очи могат да заместят цветната акрилна пудра за лице – стига да нанасяме, единствено и само, върху проблемните зони – не по цялото лице.

#да придадем блясък на лицето
Сенките, които имат сатенена текстура биха могли да послужат за придаване на повече блясък на лицето. Този трик произлиза от най-новата техника в професионалния грима – strobing.

#да подчертаем чертите на лицето...