Тази любовница не е като другите, ще я заобичате, защото е наистина вкусна!

Салатата „Любовница” е изпитана рецепта, интерпретация на класическата кухня, съчетаваща изискан вкус и лекота на приготвяне. Популярността на салатата започна да расте главоломно през последните години.

Салатата съчетава разнообразни, но едновременно достъпни съставки, които създават неповторим вкус и вид на ястието. Споделяме лесната рецепта, за да успеете да зарадвате гостите си на празници, а защо не и във всеки ден, в който искате нещо вкусно.

Изберете магазин

Разгледай онлайн нашите промоционални брошури

Цените са валидни за периода на акцията или до изчерпване на наличностите. Всички цени са в лева с включен ДДС.
Advertisement

Снимка: iStock

Салата „Любовница“ – ястие, което ще изненада гостите не само с вкуса си, но и с колоритния си вид.

Необходими съставки:

  • 300 г пилешко филе
  • 200 г пресни гъби
  • 100 г твърдо сирене
  • 1 глава лук
  • 2 глави цвекло
  • 3 бр. яйца
  • 250 г майонеза
  • 30 г орехи
  • Подправки – сол, млян черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Снимка: iStock

1. Сварете пилешкото филе до омекване, охладете и нарежете на малки кубчета.

2. Твърдо сварените яйца охладете, обелете и нарежете на кубчета или настържете на едро ренде.

3. Нарежете гъбите и ги задушете в растително масло до златистокафяво. Към края на пърженето добавете наситнения лук и запържете всичко заедно, докато лукът омекне. След няколко минути всичко ще е готово.

4. Сварете цвеклото до омекване, настържете го.

5. Кашкавалът се настъргва на едро ренде.

6. Вземете съд за печене. Като първи слой се нарежда готовото сварено пилешко филе. Препоръчително е да намажете всеки слой от наредените продукти с майонеза.

7. Следващият слой е с пържените гъби с лук. След тях се разпределят равномерно яйцата.

8. За трети слой смесете настъргано варено цвекло със смлени орехи. Отново намажете с майонеза.

9. Към наредената салата се добавя настъргано твърдо сирене. 

10. Поставете готовата салата в хладилника за няколко часа, за да стегне.

Преди сервиране извадете формата и се насладете на цветната феерия. Да ви е сладко!

  • Какво забъркаха в кухнята Божана от MasterChef и Екатерина от "Ергенът" (ВИДЕО)
  • Как известните българи посрещнаха Великден (СНИМКИ и ВИДЕО)
  • Калин Евтимов от "Бригада Нов дом" за семейните традиции на Великден (ВИДЕО)
  • Великденски грим със сварено яйце - за перфектно нанасяне на фондьотена (ВИДЕО)
  • Бавно печено агнешко с пресни картофи и розмарин за Гергьовден
  • 12 поверия за Великден, които е добре да знаем
  • 13 любопитни факта за Великден, които не знаете
  • Читатели на Ladyzone.bg: Показахте ни вашите боядисани яйца за Великден (СНИМКИ)
  • Великденските традиции по света (СНИМКИ+ВИДЕО)
  • Днес е Велика събота: Какво повелява традицията? (ВИДЕО)