Спектакълът "За любовта…, честит рожден ден, Цветана" по повод 80-годишния юбилей на Цветана Манева ще бъде на 27 май в Пловдив. Петър Антонов гостува в студиото на "Тази неделя", за да издаде любопитни изненади за представлението.

"Това е спектакъл, който е посветен на Цветана Манева - всички знаем, че тя има юбилей. И ние искахме да създадем нещо, което да я зарадва истински. Защото адски много я обичаме и имаме изключителна нужда от нея", каза Петър.

"На 27 май всички ще се съберем на сцената на Античния театър. Вълнувам се много, защото никога не съм стъпвал там като актьор. Тя ни е разказвала много за преживяванията си на тази сцена", сподели Антонов.

"Чувствам се изключителен късметлия, че мога да бъда до тази актриса", категоричен е той.

"Тя е много добра на това да дава уроци - в най-добрия смисъл на думата. Тя се превръща в някакъв диригент на чувствата, който борави изключително добре с енергиите", споделя актьорът.

"Не можете да си представите каква мощ има в тази актриса. Аз грабя с пълни шепи, следя всеки детайл", заяви Петър.

"Хубавото и интересното за зрителите е, че всеки път спектакълът е различен - с нова драматургия, различни артисти, музика и сценична среда. Зрителите участват всеки път в надграждането на това представление - по начин, по който той никога няма да се повтори", разкрива той.

"Не бих живял никъде другаде освен България - тя е изумително място. Колкото по-бързо разберем, че това е така, толкова по-добре за всички нас", призна актьорът, който дълги години работи в Италия.

"Алфа" е чудесен сериал. За първи път попадам в един абсолютен екип", категориен е той.

Вижте какво още сподели Петър Антонов във видеото най-горе.