.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

8-те най-необичайни цветни плажа в света

Даяна Петкова | преди 1 година
Снимка: iStock
В тези дестинации ще откриете от лилави до розови пясъци

Слънцето, плажът и морето са перфектното лекарство за стреса от ежедневието. Ако ви е писнало от безцветните (или мръсни) плажове и търсите по-различно изживяване, помислете за дестинация със специфични цветни пясъци. От тропическото крайбрежие на далечния Хавай до девствен розов плаж в Гърция, открийте най-подходящото място за следващата ваканция от следващите 8 предложения.

Пенаскола, Флорида

плаж
Снимка: iStock

Това е един от най-красивите и удивителни плажове в света – с бял и изключително фин пясък по крайбрежието на залива. Именно комбинацията от този пясък и тюркоазената вода го прави мечтана дестинация за много пътешественици.

Форт Браг, Калифорния

плаж
Снимка: iStock

Стъкленият плаж в Калифорния се състои от милиони минатюрни стъкълца в различни цветове и форми. Популярната забележителност преди е била сметище, където стъклените бутилки и други отпадъци се се разбили от вълните на малки стъкълца.

Пфайфър, Калифорния

плаж
Снимка: iStock

Централният плаж на Калифрония е домът на един от най-необичайните плажове с виолетов и наситено лилав цвят пясък. Той се е образувал, когато залежите на мангановия гранат в околните хълмове са ерозирали в Тихия океан. В контраст с тюркоазените вълни, брегът изглежда изумително.

Елафониси, Крит

плаж
Снимка: iStock

Плажът на Елафониси е известен с розовия си цвят, който е видим най-вече през пролетта и лятото. Цветът му произлиза заради комбинация от червени организми, които живеят върху коралите, малки разбити черупки и рифове.

Папаколеа, Хавай

плаж
Снимка: iStock

Плажът Папколеа в Хавай се отличава с кристално зелен пясък. Цветът се дължи се на минерал, наречен оливин. Преди около 49 000 години, когато е избухнал вулканът на острова, минералът е бил част от лавата му.

Пуналулу, Хавай

плаж
Снимка: iStock

Този плаж е един от най-популярните плажове с черни пясъци на Хавайските острови. Специфичният цвят идва от малките черни фрагменти лава. Черният пясък задържа топлината, което е причина да откриете много морски костенурки тук.

Кайхалулу, Хавай

плаж
Снимка: iStock

Разположен на Мауи, Каихалулу е един от най-забележителните плажове с червен цвят. Той се дължи на разположения наблизо вулканичен цилиндър, който обкръжава залива и е богат на желязо. Плажът е труднодостъпен и не особено подходящ за плуване, но пък е задължителен да се види.

Рамла, Малта

плаж
Снимка: iStock

Плажът Рамла е известен със своите оранжеви пясъци (заради високото количество желязо), които го отличават от всички други в цялата страна. Освен уникалния пясък, районът е изпълнен с богатство от исторически съкровища.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите