.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Добре дошли в офиса на бъдещето

Евгений Милов | преди 1 година
Снимка: Killa Design
Първият, създаден чрез 3D-принтиране

Aрхитектурно студио "Killa Design" представи първия напълно функциониращ офис в света, създаден чрез 3D-принтиране с бетон.

Структурата на проекта за "Dubai Future Foundation" е с размери от 6 х 36 х 12 метра, като за реализацията й са били необходими 17 дни, 2 дни за монтиране върху терена и 3 месеца за работата по ландшафта и интериора.

Първото впечатление от "офиса на бъдещето", както го наричат създателите му, е изобилието от естествена слънчева светлина, която нахлува в пространството през големите стъклени прозорци.

Разходите по създаване на офиса са били два пъти по-малко от традиционния метод за създаване на подобна сграда, което инженерите и архитектите няма как да не вземат под внимание. А дали ще станем свидетели на все повече 3D-принтирани сгради е само въпрос на време, за да разберем.

Междувременно, разходете се из офиса на бъдещето от снимките в галерията, и не пропускайте да видите повече за проекта в сайта на студиото.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите