.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Защо оправянето на леглото сутрин е вредно за здравето

LadyZone.bg | преди 3 години
2110909360.jpg
Снимка: Thinkstock/Guliver Photos
Една наистина добра причина да спрете да го правите

Вероятно много от вас са негодували, когато майките им са ги карали да оправят леглото си, когато са били малки. Ако тогава обаче са знаели какво всъщност ви причиняват с това, вероятно този навик отдавна щеше да бъде забравен.

Според проучване на периодичното издание Experimental & Applied Acarology, оправянето на леглото ви значително благоприятства живота на акарите.

Всяко легло съдържа средно повече от милион акари, които живеят в матрака и възглавниците ви и се хранят с мъртвата ви кожа. Лошото в случая е, че това, което отделят тези миниатюрни животинки често може да предизвика алергии и дори астма.

Когато оправяте леглото си сутрин, вие предпазвате акарите, които иначе биха умрели, веднъж изложени на въздух и светлина. Всъщност въздушните течения и слънчевите лъчи са пагубни за тези неприятни мъници, така че следващата сутрин просто пропуснете да оправите леглото си. Повярвайте ни, после ще има защо да ни благодарите.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Къде ще ходите на море тази година?