.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Слушането на музика намалява депресията

Евгений Милов | преди 1 седмица
Музика
Снимка: iStock
1 октомври е Световен ден на музиката

Музикалната терапия повлиява добре младежи с депресия, установява съвместно научно изследване на Кралския университет в Белфаст и университета в Борнемут.

Проведено в периода 2011-2014 г., изследването обхванало 250 лица на възраст 8-16 г. с проблеми в развитието, емоциите или поведението.

Слушане на музика
Снимка: iStock

Разделени на две групи, половината били лекувани с класически методи, докато на останалите допълнително била приложена музикална терапия, за да се заздрави връзката пациент/терапевт.

Забравете за секса и наркотиците, музиката носи същото усещанеТова вече дава нов смисъл на "Секс, наркотици и рокенрол"

Резултатите от изследването сочат, че подложените на музикална терапия младежи (сравнено с лекуваните само по стандартна схема деца) имали:

 - по-сериозно подобрение на комуникативните умения;

 - подобрение на интерактивните умения;

 - повишено самочувствие;

 - понижени нива на депресия.

Музика
Снимка: iStock

На 1 октомври празнуваме Световния ден на музиката, който се отбелязва от 1974 г. по решение на Международния съвет за музика при ЮНЕСКО.

Как ви действа есента?