.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Забравете за секса и наркотиците, музиката носи същото усещане

Евгений Милов | преди 1 година
музика
Снимка: iStock
Това вече дава нов смисъл на "Секс, наркотици и рокенрол"

Музиката въздейства върху мозъка като секса и наркотиците, сочи изследване на канадски неврофизиолози от университета "McGill" в Монреал.

Слушането на музика активира същите участъци от мозъчната кора (кортекс), както приемането на наркотици или интимните ласки.

За да намалят удоволствието от слушането на музика, учените използвали опиоден антагонист, който е способен да блокира рецепторите на нервните клетки, попадащи под въздействието на психоактивни вещества.

музика
Снимка: iStock

Научното изследване с Налтрексон и плацебо под звуците на любимите песни установява, че потиснатата активност на опиоидните рецептори в мозъка намалява удоволствието от слушането на музика.

Резултатите показват, че нивото според участниците спада с цели 15 пункта при скала от 0 до 100. Това вече дава нов смисъл на "Секс, наркотици и рокенрол".

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Какви оценки получава(х)те в училище?