Твърде заети или изморени, за да готвим, всеки един от нас прибягва, в един или друг момент, до т.нар. фаст фууд. Да, но продължителната консумация на бързи храни може да доведе до повишаването на телесното тегло, вредната храна може също така:

#Да навреди на сърцето
Солта, подправките и мазнините, които се използват за приготовляването на този тип храни са в изключително високи количества. Същи те изправят организма пред истинско предизвикателство да ги храносмели. От друга страна те влияят и на кръвообращението, което може да доведе до кръвно. Здравословната доза на тези съставки на ден е 2,3 милиграма и не бива да я надвишаваме ако държим на здравето си.

#Дефицит на микроелементи в организма
Бързата храна е вкусна, но не съдържа хранителните витамини, минерали и др., необходими на тялото.

#Диабет. Странно ли ви звучи? Факт. Количеството захар в бързите храни и повече от необходимото. Като добавите и чаша сода към менюто, нивото глюкоза става още по-високо. Повишаването на кръвната захар може само да ни създаде здравословни проблеми.

Ще заключим този материал осъществявайки препратка към това, че бързите храни водят до надебеляване и трупане на вредни мазнини. Освен, че това може да доведе до злокачествен холестерол, #другият риск е астма. Да, повишеното тегло засяга всички органи на тялото, които предвид килограмите са "затруднени да функционират правилно", включително белите дробове.