.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

5-те любими книги на Бил Гейтс за 2018 г.

Евгений Милов | преди 44 седмици
Бил Гейтс
Снимка: Gates Notes
От изкуствения интелект до медитацията - това са книгите, които впечатлиха един от най-богатите хора в света

Въпреки натовареното си ежедневие, Бил Гейтс намира достатъчно време за любимото си хоби - четенето на хубави книги. Основателят на "Майкрософт" и благотворителната фондация "Бил и Мелинда Гейтс" е страстен читател, който чете по една книга седмично, което прави около 50 заглавия годишно. И през 2018 г. Бил Гейтс не пропуска да представи списък с любимите си книги, които е прочел през изминалите 12 месеца. Нека видим селекцията на Гейтс - най-добрите 5 книги, които си заслужава да прочетете.

1. "Образована" от Тара Уестоувър / "Educated", Tara Westover

Тъй като е родена и израснала в мормонски дом, Тара никога не е ходила на училище или посещавала лекар, докато не напуска дома си на 17-годишна възраст. Въпреки нейното тежко детство, жаждата за знания на Тара е толкова силна, че получава докторска степен от Кеймбриджския университет.

2. "Ничия армия" от Пол Шар / "Army of None", Paul Scharre

Книгата предлага провокативен поглед към изкуствения интелект за военни цели - изключително сложна тема, на която Шар дава ясни обяснения и представя както предимствата, така и недостатъците на военните машини. Това не е изненадващо - той е военен ветеран, който е помогнал за изготвянето на политиката на правителството на САЩ за автономните оръжия. 

3. "Лоша кръв" от Джон Кариру / "Bad Blood", John Carreyrou

Книгата хвърля светлина върху възхода и падането на "Теранос" - сложни измами, корпоративни интриги, разрушени семейни връзки и разпадането на компанията от Силициевата долина, оценена на близо 10 млрд. долара.

4. "21 урока за 21 век" от Ювал Ноа Харари / "21 Lessons for the 21st Century", Yuval Noah Harari

Ако 2018-а ви е оставила объркани за състоянието на света, тази книга предлагат полезна рамка за обработка на новините и размисъл за най-големите предизвикателства, пред които човечеството е изправено.

5. "Ръководство за медитация и осъзнатост" от Анди Пъдикомб / "The Headspace Guide to Meditation and Mindfulness", Andy Puddicombe

"Сигурен съм, че на 25-годишна възраст бих се подиграл на тази книга, но Мелинда и аз наистина започнахме да медитираме напоследък. Книгата започва с личното приключение на Анди Пъдикомб от студент в университета до будистки монах, след което забавно обяснява как да медитирате. Ако мислите, че е време да опитате да медитирате, това е идеалното въведение в практиката", пише Гейтс.

Не пропускайте да видите следващото видео, в което Бил Гейтс говори за любимите си книги от 2018 г., както и повече информация в сайта Gates Notes.

17 книги, които всеки трябва да прочете според Бил ГейтсОсвен като най-богатия човек в света и голям хуманист, Бил Гейст се слави и като страстен читател
Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Как ви действа есента?