Проблемът със затлъстяването и наднорменото тегло е един от най-големите бичове на съвремието в световен мащаб, а ново научно изследване дори доказва връзката му с рака на гърдата при жените.

Има начин да влезете за нула време във форма с правилните тренировки, защото според науката 1 минута интервални упражнения се равнява на 45 минути джогинг.

Следващите три физически упражнения са точно такива, а добрата новина е, че не изискват скъпа екипировка или да посещавате фитнес зала. Направете тези прости интервални тренировки и споделете мнението си в коментарите за ефекта им върху вас!

Снимка: iStock

1. Спринтиране по хълм 

Ако живеете в близост до хълм, който не е задължително да бъде много стръмен, спринтирайте за 20 секунди нагоре по него, за да загреете. Починете си, докато се спускате надолу. Повторете най-малко три пъти упражнението, като се стремите да увеличите предизвикателство до шест пъти. Ще ви отнеме около 5 минути, но бързо ще почувствате резултата.

Снимка: iStock

2. Спринтиране по стълби

Страхотно упражнение, ако работите в офис сграда или сте отседнали в хотел. Тичайте колкото можете по-бързо по стълбите нагоре за 20 секунди, като взимането на няколко стъпала наведнъж се счита за бонус. Починете си, докато слизате надолу. Избягвайте да слизате бързо надолу по стълбите, защото не е полезно за коленете, като при необходимост вземете асансьора. Отново започнете с три серии, като се стремите към шест и повече. Ще ви отнеме около 7 минути.

Снимка: iStock

3. Бързо скачане на въже

Друг добър пример за лесна тренировка, която можете да практикувате навсякъде. Направете кратко загряване с въжето, след което се опитайте да скачате на максимални обороти за 20 секунди. Преминете отново на по-лек ритъм за две минути, за да отпочинете. Повторите серията три пъти, като отново ще ви отнеме само няколко минути.

  • Фитнес за жени – единственото ръководство, от което имате нужда (част 2)
  • Фитнес за жени – единственото ръководство, от което имате нужда (част 1)
  • 5 топ упражнения за тялото, препоръчани от харвардски доктор
  • Д-р Теодора Тодорова, стоматолог, модел и инфлуенсър: Балансът е най-важен в тренировките
  • Вяра Василева и онлайн тренировките, които помагат работещитe жени да имат хубави тела
  • Най-добрата диета: наръчник за здравословно хранене (част 3)
  • Светла Оцетова: През годините не спирам да спортувам, но в зала не влизам
  • Славена Вътова разкрива своите 3 тайни за силен имунитет
  • Най-добрата диета: наръчник за здравословно хранене (част 1)
  • 6 проблема, които тренировките могат да решат