Ако някога сте опитвали да правите лате или просто кафе с повече млечна пяна у дома, знаете, че не всички видове мляко са еднакво подходящи за това. Ето кои са най-лошите и защо не е препоръчително да ползвате тях.
Соево
Когато това мляко се добави към горещо кафе, има вероятност да се съсири. Най-безопасно е да го добавите към студено кафе и да използвате машина за капучино. Вкусът е индивидуален, но трябва да сте подготвени за факта, че в комбинация с кафе соевото мляко ще придобие доста интересен землист вкус.
Кокосово
Кокосовото мляко е с ниско съдържание на протеини и високо съдържание на захар и мазнини, така че получаването на пяна от него не е лесна задача. Ако все пак решите да опитате това конкретно мляко за вашето лате, вземете такова в картонена опаковката, а не консервираната версия.
Разгледай онлайн нашите промоционални брошури
Грахово
Можете да поемете риск и да добавите такова мляко към кафето - съставът на протеините и мазнините в него е подобен на състава на пълномаслените млечни продукти. От него обаче трудно се прави пяна.
Кашу
Млякото на основата на кашу, подобно на повечето подвидове ядково мляко, е с високо съдържание на мазнини. Това значително помага за подобряване на вкуса на кафето и постигане на по-приятна текстура. За този ефект латето трябва да се приготви на по-ниска температура, за да се избегне промяна във вкуса.
Бадемово
Понякога бадемовото мляко е толкова кисело, че мазнините могат да се отделят вътре в кафето. Въпреки това баристите го признават за едно от най-добрите за добавяне към кафе.
Овесено
Натуралното сладко овесено мляко отдавна е спечелило любовта на хората, поради перфектната си съвместимост с кафето. Освен всичко друго, такова мляко прави хубава пяна, поради съдържащите се във вода фибри.
Последвайте ladyzone.bg във FACEBOOK
Последвайте ladyzone.bg в INSTAGRAM
Последвайте ladyzone.bg в ТIKTOK