Съветът на Росица Николова - експерт здравословно хранене
Бадемовото мляко е най-добрата алтернатива за пиене на животинското мляко, което е пастьоризирано, хомогенизирано, обезмаслено или обогатено със синтетични витамини. Основната причина за рисковете за здравето от консумиране на преработено краве мляко е в начина на отглеждане на животните в индустриални условия и в преработката на продукта.
Бадемовото мляко, приготвено от бадеми от Средиземноморието, е от леко запечени ядки, за да се изведе от тях максимално интензивен, естествен вкус. Те се смилат до кремообразно бадемово масло и се смесват с вода. Може да добавяте ядково мляко към всяка напитка, която консумирате през деня – кафе, шейк или смути.
Защо пиенето на бадемово мляко е полезно?
То е добър източник на калций, витамини В2, В12, E и D.
Приготвено е на 100% растителна основа
Има ниско съдържание на мазнини.
100 мл бадемово мляко съдържат 24 ккал.
Действа антиоксидантно и защитава клетките от оксидативния стрес.
Усвоява се лесно от организма.
Не съдържа лактоза и глутен.
Мястото на бадемовото мляко в кухнята на модерната жена
Модерната жена се грижи за здравето и фигурата си, без да пренебрегва удоволствието от храната. Всички тези невероятни вкусове, на които можем да се насладим, не бива да се пренебрегват. Ето защо е чудесно, когато един продукт освен полезен, е и приятен за небцето.
Бадемовото мляко може да намери много приложения в кухнята на модерната жена, превръщайки се в източник на здраве и наслада.
За цвят
За повече цвят към бадемовото мляко може да добавите плодове в ярки нюанси – боровинки или ягоди. Така ще получите чудна напитка в лилаво или розово с разкошен вкус.
За настроение
Всички обичаме шоколад, затова няколко капки разтопен шоколадов чипс или сурови какови зърна на прах ще превърнат бадемовото мляко в още по-блажена напитка.
За тонус
Щипка куркума към бадемовото мляко и ще имате истинско вълшебство в чаша, което ще ви тонизира за целия ден.