Той е чаровният грозник на мама Пилар, първият испански актьор с "Оскар" и мокрото в очите (!) на много жени. Тя е изпънатото бедро на тангото, тъмнокосата муза на Алмодовар и трабахото* в много касови продукции. Заедно са една от двойките, които нямат нужда от табелка с имената на вратата на дома си. Те са Той и Тя и си принадлежат. Поглеждаш нея, извивката на устните й, отметнатите дълги коси, остротата в погледа, заради който аха-аха и ще кипне скандал на страстен испански... 

Аз съм силнa и самоуверенa. Тези качества ми създаваха много проблеми, когато бях малка момиче в училище. Все не бях съгласна и се биех с децата. Това е част от любопитството ми към живота.

Поглеждаш него - грубо изсечените черти, решителния пламък в очите и същевременно... топлина. Той самият не мисли, че е секси, намира носа си за смачкан, а гласа за грозен. Да го наречем късогледство или грешна преценка. Пенелопе Круз и Хавиер Бардем са истинска любовна история, дори нищо да не правят, дори само да се усмихват и тихичко да си четат репликите за новия филм. Просто го носят в себе си.   

За пръв път (1992 г.) се снимат заедно в комедийната драма Jamon, Jamon. Пенелопе е едва на 18 години. Хавиер - на 21. Тя носи тежък куфар, носейки рокля в убийствен червен цвят. Той вдига прахоляка по улицата с мотор. Хамонът е повече от деликатес за испанците. Може би затова и снимките на филма са повече от запис на видео.

 

Между Круз и Бардем определено има химия, но... явно е твърде рано, за да се случи нещо повече. След края на снимките, всеки от актьорите поема по своя творчески път. Хавиер забравя, че едно от зърната на Пенелопе е с вкус на хамон (реплика от филма), а тя отнася със себе си хубави спомени от един моторист. Така приключва всичко! Не се срещат заедно във филм цели 15 години.

Докато Уди Алън не ги кани за участие във "Вики Кристина Барселона". Тук хамон няма, но отново има много, много страст. При испанците тя явно потича още с първите капки майчина кърма.

Двамата се снимат заедно и във филмовия хит за Пабло Ескобар - "Да обичаш Пабло", който  може да гледате на VOYO.BG от 11 февруари.

Гледайте видеото с повече кадри и снимки от тази красива любовна история. 

  • Паолина и Симеон Йотови са сред 128-те двойки в столицата, които си казаха „Да” на 20.02.2020 г.
  • Дона Петкова и Николо Коцев: Когато и двамата в една връзка са готови да се жертват за другия, нещата се получават
  • Любовна история: Голди Хоун и Кърт Ръсел - 36 години заедно, но не искат и да чуят за брак
  • Амал Аламудин е жената, която накара Джордж Клуни да чака 20 минути, преди да каже "Да"
  • Мила Иванова от Солунска 16: Без любов не може!
  • Мила Кунис и Аштън Къчър – любов като от романтичен филм
  • Любовната история на Лиъм Нийсън – 16 години безусловна обич и след това трагедия
  • Антония Апостолова: Любовта е по-силна от способността ни да я унищожаваме
  • Любовна история: Виктория има 14 годежни пръстена от Дейвид Бекъм в знак на чувствата му
  • Антон и Темз, чиято любов към четенето споява сърцата им в едно

 

 *опит за игра на думи, "трабахо" на испански означава "работа"