От дебюта си в Hamon, hamon, (Шунка) до участието си в МА МА, независимо в какво се снима – филм или фотосесия, Пенелопе Крус неизменно излъчва едно и също - завладяваща красота, характерен чар и жизненост, която прелива от бадемовите й очи в палавите й къдрици.

На 28.04 Пенелопе навършва 42 г. Време, за което е успяла да изпълни много и вдъхновяващи роли, да се впусне в много любови, да ги започне и да ги приключи, за да попадне накрая на своя Хавиер (Хавиер Бардем), с когото си отиват като шунка и провансалско хлебче.

Пенелопе, която може да влезе в ролята на болна от рак жена с такава страст и толкова достоверно, че проблемите ти да сме смалят до размер на прашинка.

Има филми, които не си струват отделеното време за гледане. Има филми, които са по-безвкусни дори от чипса, който хапвате, докато ги гледате. Има филми, които са просто надписи на киноафиш.  Има филми, като са като мекици за закуска - не са гурме, но ти доставят истинско удоволствие. Има и разтърсващи филми. Филми, които променят съдби! Ма ма е такъв. Филм, който трябва да изгледа всяка жена, за да стане по-добрата и силна весрия на самата себе си.

Пенелопе, която не се притеснява да чисти и да готви
„Добра съм и в чистенето. Дадох си сметка за това, когато снимах филма “Завръщане" (Volver, 2006 г.) Героинята ми чистеше дома си през цялото време, затова когато започнах да се подготвям за ролята, ходех при майка ми или при сестра ми. Те дори започнаха да се чудят дали не съм болна. Не можха да си представят друга причина да ходя у нас и да чисти домовете им.”

Пенелопе, която може да те трогне до сълзи с гласа си