Със сигурност повечето хора очакват "страшни неща", отивайки на зъболекар. Не и тези, които имат записан час при д-р Теодора Тодорова и забравят всякакви притеснения пред нейната широка усмивка и убийствена визия. Повечето от пациентите на 25-годишната стоматоложка, която се дипломира миналата година, я познават още преди да влязат в нейния кабинет, защото я следват в социалните мрежи от години. Теди има над 120 хил. последователи, с които споделя и своята страст към фитнеса и здравословния начин на живот. Като истински дисциплиниран войник, за нея тренировките отдавна са се превърнали в начин на живот. С изваяната си топ форма тя определено може да засрами топ модели от световна величина. Повече за Теди научете от нейния разговор с LadyZone.bg.

Лесно ли съчетаваш професията си на стоматолог, моделството, инфлуенсърството и фитнеса?

Със сигурност не бих казала, че е лесно. Всичко изисква време и усилия. Но аз съм човек, който планира всичко от-до. Буквално денят ми е разграфен по часове и по този начин се справям.

Как минава един твой ден?

Доста различно, зависи от това кога съм в кабинета. Ако съм от 8-9 часа на работа, гледам да тренирам преди това. Като ставам доста рано - това ми е изградена рутина. Ако съм до 18-19 ч. на работа, тренирам и след това. В зависимост от деня. Вечерните тренировки май са ми по-приятни, защото ги приемам като начин да разпусна и да се освободя от негативната енергия, която ми се е натрупала през деня. Тренирам и после сядам да вечерям.

Как реагират обикновено пациентите ти, когато те срещат?

Може би най-често ми правят комплименти за усмивката. Повечето от хората, които идват в момента, ме познават от доста време покрай социалните мрежи. Така че те идват с очаквания. Предразположени са. Идват с усмивка, тръгват си с усмивка. Опитвам се да разчупя тази ретро представа за зъболекарския кабинет, където всичко е много сериозно. Старая се хората да се чувстват комфортно.

Значи всъщност инфлуенсърството помага на професията ти на стоматолог?

Да, защото има хора, които ме следват от години и буквално са следили моя процес на обучение и израстване още от университета. Затова са готови да ми се доверят, за което съм благодарна.

Снимка: Личен архив

Как реши да следваш дентална медицина?

И двамата ми родители са лекари, вуйчо ми е зъболекар, така че беше съвсем естествено. Баща ми е коремен хирург и има специалност детска и лапароскопска хирургия. Майка ми е пулмолог със специалност вътрешни болести. Никога вкъщи не са ме карали да следвам техните професионални стъпки, даже напротив. Все пак това е нещо, на което посвещаваш живота си. Но пък аз знаех, че това е, което искам. И направих сравнение между хуманната и денталната медицина, като повече ми хареса втората за мен самата.

Кога се влюби във фитнеса?

Бях може би 10-11 клас. Бях доста слабичка и реших, че мога да изградя по-хубаво тяло, да го оформя. Започнах с тази идея и колкото и банално да звучи това се превърна в начин на живот.

Към какъв тренировъчен режим се придържаш?

Тренирам с персонален инструктор, който ми изготвя тренировъчния режим, тъй като смятам, че е изключително важно да работиш с професионалист. Така всичко е строго индивидуално, не е нещо необичайно, просто той знае къде са ми силните и слабите страни, съответно върху какво трябва да работя повече. Смятам, че балансът е най-доброто нещо. Не се стремя към прекален релеф и не мисля, че мога да оцелея при доста по-сериозните ограничения. Харесвам по-женските форми с нежен релеф. Стремя се към това.

Как се стараеш да се храниш?

От дете имам здравословни навици, изградени от моите родители. Лесно избягвам пържено, мазно, панирано, прекалено обработени и пакетирани храни. Старая се да се храня с домашно приготвени неща, в които знам какво има.

Има ли вредни удоволствия, които си позволяваш?

Пицата е изкушение №1 за мен. Паста също обичам много. Бургери - умерено. Признавам си, че вечер изпивам по чаша вино. Розе. И, разбира се, сладките неща. Макар че съм по домашно направените десерти и имам доста рецепти за вариации на браунита или мъфини, които са без захар, брашно и т.н. Те даже са по-вкусни за мен отколкото сладкиши, пълни с масло и други неща.

Снимка: Личен архив

Нямаш трудности да се изявяваш и като кулинар?

Доста добре се справям. Обичам бързи и лесни рецепти. Не съм човек, който ще готви три часа някое суперзавъртяно ястие обаче. 

Рецепта за бързи и вкусни мъфини --- 200 г разтворима овесена каша; 2 дози протеин с вкус на шоколад; 4 яйца; овкусител с вкус на шоколад; за пълнежа - протеинов крем с вкус на лешници. --- Пекат се на 180 градуса за около 20 минути

Колко често се изявяваш на корта (другата твоя спортна любов)?

Веднъж седмично. Всеки вторник играя с треньор. Това е друг начин да се раздвижа. Тенисът е един много интелигентен спорт, който е много предизвикателен и за тялото. Харесва ми много.

Имаш ли нужда понякога да мързелуваш или винаги препочиташ да си активна?

Не вярвам в мързела. Не съм такъв човек. Не мога да бездействам. Дори ако имам някакви свободни часове за почивка, си намирам някаква работа. Така функционирам. Почивам си по-скоро вечер - с вкусно хапване, чаша вино и някой хубав сериал. Това ми стига.

Какво би посъветвала жените относно грижата за тяхната здрава и красива външност?

Винаги да търсят баланса. Нито крайните ограничения, нито крайните вманиачавания са здравословни. В един момент човек прегаря. Вътрешната хармония в крайна сметка се предава и отразява във външния вид. И обратното.

Твоето топ упражнение за хубаво дупе?

Хип тръст - със сигурност. С лост. Ако трябва да избирам за долна част, не само за дупе - свободен клек с лост. Това за мен са топ упражненията.

Снимка: Личен архивКак обичаш да се презареждаш?

В разходките с кучето.

Имаш ли си приятел?

Да. Заедно сме от почти четири години вече. Той също като мен завърши дентална медицина. Бяхме в един курс. Сега работим заедно, той ми е голяма опора и гръб във всичко. Когато тренираме в залата, сме си казали, че това е личното време на всеки и не сме залепени един за друг. Всъщност той ми прави снимките за инстаграм. Знае точно как искам да ме снима и се получава страхотно. Хубавото е, че започвайки да ме снима, той разви огромна любов към фотографията, откри ново хоби за себе си и вече отделно от моите снимки се занимава с това допълнително.

С какво те спечели той?

Впечатли ме с това, че е много възпитан. След като го видях на няколко лекции, първо ме грабна с външността си. Разпитах насам-натам за него и всички ми казваха, че е мъж на място, умен и фин джентълмен. Запознахме се и се оказа, че всичко това е вярно, че даже и повече.

Какво те прави щастлива всеки ден?

Ясно е, че не съм 24/7 усмихната, невъзможно е. Но като цяло се старая да съм позитивен човек. Щастлива ме правят близките ми. Кучето ми. И любовта, която ми дават хората от социалните мрежи.

 

Снимка: Личен архив

  • Фитнес за жени – единственото ръководство, от което имате нужда (част 2)
  • Фитнес за жени – единственото ръководство, от което имате нужда (част 1)
  • 5 топ упражнения за тялото, препоръчани от харвардски доктор
  • 3 упражнения, които ще ви вкарат във форма за нула време
  • Вяра Василева и онлайн тренировките, които помагат работещитe жени да имат хубави тела
  • Най-добрата диета: наръчник за здравословно хранене (част 3)
  • Светла Оцетова: През годините не спирам да спортувам, но в зала не влизам
  • Славена Вътова разкрива своите 3 тайни за силен имунитет
  • Най-добрата диета: наръчник за здравословно хранене (част 1)
  • 6 проблема, които тренировките могат да решат