Мария Панова чува страшната диагноза рак на маточната шийка през май миналата година след рутинен профилактичен преглед. 48-годишната майка на две деца от Варна се нуждае от средства за животоспасяваща операция в Турция, за да се пребори с коварно заболяване. Лекарите й дават надежди, че може да се възстанови, но операцията струва 40 000 евро, които са непосилни за семейството.

Мария Панова споделя, че за съжаление в България нещата се случват много бавно и докато й излязат всички изследвания е трябвало да изчака много време. А времето е изключително ценно за Мария, тъй като ракът е агресивен. Жената тегли кредит от 40 000 лева и започва лъчетерапия в Турция. Това води до подобрения, но преди две седмици се оказва, че има метастази в белия дроб. С помощта на близки, познати и приятели, Мария успява да събере нови 40 000 лева и на 1 февруари отново заминава за лечение в Турция. Ще се подложи на химиотерапия, която ще предшества тежка операция.

"Всъщност цели намаляване на основния тумор и да се изчистят метастазите в белия дроб. Когато това стане, са готови веднага да пристъпят към операция и да не се губи време, защото туморът явно е агресивен и расте", казва Панова. 

След кредит и вложени вече 80 000 лева в лечението, нужните още 40 000 евро за самата операция, с която туморът трябва да бъде изчистен, са непосилни за семейството.

"В България направих консултация, но с такива разсейки лекарите просто ми препоръчаха палиативни грижи и опиати, които могат да ми изпишат. Аз все още не искам да се предавам. За мен е много важно да продължа да се боря, защото искам да съм до децата си. Просто не мога да се предам все още. Искам да се възползвам и от последния шанс, който имам", споделя тя.  

Ето как всеки, който иска да помогне на Мария Панова, може да го направи.

Сметка в ДСК:

IBAN : BG13STSA93000029248751 - в лева

BIC : STSABGSF

Титуляр: Мария Матева Панова

Revolut:

+359897885275

на този номер - личния номер на Мария, може да дарите по Revolut. 

PayPal:

по имейл: [email protected]