Сертифицираните дерматолози Лорън Пензи, Мишел Хенри, Блеър Мърфи-Роуз от Ню Йорк, диетоложката Серена Пун и фризьорката Лорабет Кабът от Лондон изброиха пред „Glamour“ храните, които помагат за по-бърз растеж на косата

Според експертите постното месо, бобът и лещата допринасят за ускорения растеж на къдриците. Освен това, според тях менюто ни трябва да включва стриди, които са богати на цинк, както и зелени зеленчуци, които са отличен източник на желязо.

"Просто консумирането на повече спанак ще подобри значително здравето на косата ви и неимоверно ще ускори растежа", заявява Кабът.

Освен това интервюираните от изданието съветват да се консумират авокадо, семена и ядки, както и яйца.

"Сьомгата е отличен източник на омега мастни киселини и белтъчини, както и на витамини В и D и селен", допълни д-р Мърфи-Роуз.

Наред с други неща, здравните специалисти отбелязват значението на консумацията на пълнозърнести храни, цитрусови плодове, горски плодове и червени чушки, пише още БГНЕС.

Снимка: iStock

"Колагенът е от съществено значение за структурата и растежа на косата, а витамин С е жизненоважен за производството на колаген", обясни д-р Хенри.