.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Оригами саксия "расте" заедно с растението

Евгений Милов | преди 1 година
Снимка: Studio Ayaskan
Елегантен спътник през целия му жизнения цикъл

Растенията често трябва да бъдат присаждани в по-големи съдове, но дизайнерите от лондонското Studio Ayaskan има революционна идея за решение на проблема - оригами саксия, която еволюира с растението.

Размерите на саксията GROWTH нарастват така, както и самото растение с течение на времето, което я превръща в елегантен спътник през целия му жизнения цикъл.

Стоките в съвременния свят често са в противоречие с устойчивостта на природата - произвеждаме нещата, използваме ги, докато не изчерпат предназначението, и накрая ги изхвърляме. В природата обаче всичко се адаптира, расте, умира и в крайна сметка се използва отново, за да формира нов живот.

Именно тази концепция използват дизайнерите за създаването на GROWTH, която след внимателно изчислен модел, започва да имитира онова, което природата е овладяла до съвършенство. Размерът на саксията се увеличава с нарастване на растението, така че пред очите ни всичко се трансформира непрекъснато.

Красив процес на адаптация, какъвто не виждаме често в съвременните продукти - вижте повече от снимките в галерията по-горе.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите