.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Трябва да посетите тези места, дори да не сте фен на "Игра на тронове"!

Стела Костадинова | преди 7 седмици
Град Дубровник, Хърватия. Това е реалният образ на Кралския чертог от "Игра на тронове". Снимка: iStock
Приказният Уестерос е съвкупност от невероятни места, които задължително трябва да включите в лятната си почивка

Хитовият сериал на HBO успя да спечели милиони фенове. Осем години споделяхме емоциите на героите от "Игра на тронове". Преплетените съдби и неочакваните обрати в сюжета искрено ни вълнуваха. Същевременно невероятната природа на Уестерос ни оставяше безмълвни. Снимачните екипи са обиколили множество държави, за да успеят да превърнат "Седемте кралства" в райско кътче. Без значение дали сте фен на "Игра на тронове" трябва да посетите тези места, които накараха продукцията да изглежда сякаш е заснета в приказна страна. Всяка една от дестинациите, които ви предлагаме, ще ви накара да усетите на живо завладяващата атмосфера на сериала. Точно затова решихме да ги включим в нашия Летен гид.

1. Започваме със Северна Ирландия, която се привлече огромен туристически поток именно заради ключовите моменти в сериала, които са снимани там. Едно от местата, които ни накараха да затаим дъх, беше „Пътя на кралете“, по който Аря избяга след смъртта на баща си. Това място се намира близо до град Странекъм, Северна Ирландия. 

Kings road
Път край Странекъм, Северна Ирландия, който в сериала беше известен като "Кралският път". Снимка: iStock

2. Горите на „Севера“ също са снимани в Северна Ирландия. Там Нед Старк и синовете му намериха малките вълчета, които останаха с героите до смъртта им. Също така това беше мястото, където Теон Грейджой беше преследван от Рамзи. Мястото е паркът „Тилмор“ в планините Морн.  

Гора
Паркът "Тилмор" в планините Морн беше част от сериала като горите около замъка "Уинтърфел". Снимка: iStock

3. Уинтърфел е друго емблематично място за сериала. Домът на фамилията "Старк" може да бъде посетен от всеки, който желае да се почувства част от сериала. Мястото е замъкът Уард край град Стангфорд, Северна Ирландия. Там можете да се включите в туристическата обиколка за фенове на Игра на тронове.

Winterfell
Замъкът Уард в Северна Ирландия, който се превърна в дома на любимата ни фамилия от хитовия сериал - Старките. Снимка: iStock

4. Хърватския град Дубровник е сърцето на Седемте кралства, а именно столицата. Градът е свързан с много любими на зрителите моменти. Улиците на Дубровник са мястото, където мина Серсей по нейния „Път на срама“. Туристически атракции за всички фенове на сериала са подгтвени в хърватското градче. Например можете да се облечете в костюмите на любимите си герои и да се разходите из знаковите места с други фенове на сериала. Ако не харесвате продукцията на HBO, Дубровник ще ви впечатли и с незаменимата си екзотична атмосфера.

Дубровник
Град Дубровник, Хърватия. Това е реалният образ на Кралския чертог от "Игра на тронове". Снимка: iStock

5. В близост до Дубровник можете да посетите и Кралската градина от сериала, която се намира в Дендрариума "Трестено". Също така можете да отскочите до хърватския остров Локрум, който в продукцията е мистичният град Карт.

Край Дубровник
Дендариума Трастено близо до Дубровник, който в "Игра на тронове" беше Кралската градина. Снимка: iStock

6. Въпреки че "Игра на тронове" обиколи множество държави, една от тях спечели екипа най-силно. Това е Испания. В европейската държава са открити перфектните места за ключови моменти в сезон 7 на хитовата продукция. Къщата на фамилията Тарли например е снимана в двореца Св. Флорентина, който се намира близо до Барселона. А бойната арена Марийн, която се появява в по-ранните сезони, всъщност е арената за боеве с бикове в Севилия. Повечето от снимките по време на предпоследния сезон на "Игра на тронове" са най-вече в северната й част, която е известна като Страната на баските.

В Севилия е и един от най-красивите замъци в сериала - този в Дорн. Снимачният екип е създал една невероятна картина, която много добре се вписва в магичния свят на "Игра на тронове". Но със сигурност не им е било трудно, имайки предвид колко красив е замъкът Алказар. Не се учудвам, че принцесата Мирцела Баратеон не искаше да си тръгва от замъка на любимият й принц. Кой би се отделил от красивото кътче доброволно?

Дорн
Дворецът "Алказар" в Севилия, Испания беше замъкът на едно от Седемте кралства - Дорн. Снимка: iStock

7. Това е само малка часто от местата, които превърнаха приказното място Уестерос от "Игра на тронове" в райско кътче. Други дестинации, където е сниман сериалът са Исландия (земите сад Вала), Малта, Мароко и др. Ако епизодите на продукцията не са ви били достатъчни и искате да усетите още от атмосферата на Седемте кралства, то включете в плана си за летните пътувания тези дестинации.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите