Едно птиченце ни каза, че днес или най-късно през уикенда ще пътувате за/от морето. По този повод извадихме от сайта на АПИ най-важната информация за пътищата в България. Карайте внимателно и правете почивки за кафенце и сладолед. Морето няма да избяга.

Магистрала „Тракия“

Край София:
Движението при Мухово (45-46 км) в посока Бургас се осъществява с повишено внимание поради обезопасяване на пътния участък.

Движението от 15-ти до 21-ви км в посока Бургас се осъществява с повишено внимание и скорост до 70 км/ч поради извършване на ремонтни дейности.

Край Стара Загора:
В участъка Чирпан – Стара Загора (168-208 км) движението е с максимална скорост 90 км/ч и повишено внимание в двете посоки поради неравности на пътната настилка.

Край Бургас:
В участъка Деветак – Ветрен (308-359 км) движението в двете посоки се осъществява с повишено внимание поради почистване на банкети и косене на тревни площи.

Магистрала „Хемус“

Край София:
Движението при Потоп (18-20 км) в посока Варна е ограничено поради ремонтно-възстановителни дейности на виадукт. Движението се осъществява двупосочно в платното посока София. В петък се обособяват две ленти в посока Варна и една в посока София. В неделя се обособяват две ленти в посока София и една в посока Варна.

Движението от 31 до 33 км в посока София е ограничено поради ремонтно-възстановителни дейности на виадукт и в тунел „Витиня“ (лява тръба посока София). Движението се осъществява двупосочно в дясното платно (посока Варна).

Движението от 33 до 40 км в посока Варна е ограничено поради ремонтно-възстановителни дейности на виадукти. Движението се осъществява двупосочно в платното посока София.

Край Варна:
Движението в участъка Неофит Рилски – Девня (393-400 км) в посока Варна е ограничено поради ремонтни дейности. Движението се осъществява двупосочно в платното посока София.

Ако пътувате за Гърция, имайте предвид, че АМ „Струма“ е затворена в двете посоки в участъка п.в. Дупница – п.в. „Бобошево“ (59-73 км) заради увреждането на мостово съоръжение от пожара на 13.08.2019 г.
Обходен маршрут: от п. в. „Дупница“ по път I-1 (E-79) до п. в. „Бобошево“ на АМ „Струма“ и обратно.

Напомняме, че „Върбишки“ и „Златишки“ проходи са затворени за всички МПС.

Снимка: iStock