Освен изненадващо новия цвят на червения килим, 95-ите награди Оскар донесоха още изненади: няколко скучни, няколко дръзки и няколко големи бижута. А цветът на килима беше шампанско. Поне преди да пуснат прахосмукачката.  

Ще Ви покажем няколко от най-красивите бижута и впечатляващи скъпоценни камъни, с които актрисите дефилираха на нечервения килим.

Ослепителни диаманти избра Мишел Йео – тя грабна Оскар за „Най-добра женска роля“. Тя носеше бижута с повече от 175 карата. 

Снимка: moussaieff-jewellers.com

Звездата от Wakanda Forever Данай Гурира, заложи на огърлица около косата си. Пръстените, гривната и обеците – всичко е от парижката марка Messika. За бижутата те са използвали крушовидни диаманти, за да създадат модерни форми на крила.

Риана - елегантна и зашеметяваща както винаги! Тя мина по червения килим в с бижута от лондонския бранд Moussaieff. Той е проектирал нейните обеци и пръстени, всички - с кафяви диаманти.

Снимка: Getty Images

Джесика Частейн носеше само едно колие. Но със сигурност това не я направи по-малко забележима. Напротив! Уникалното бижу е изработено от Gucci Lionhead – от два цаворита и диаманти от бяло злато.

Снимка: Getty Images

На церемонията рядко се забелязваха бижута с цветни камъни, но тази година всички се бяха постарали да блеснат.

Майкъл Б. Джордан се появи с брошка на Tiffany с морганит, диаманти и розов сапфир от 18-каратово жълто злато и платина.

Снимка: Getty Images

Вижте и останалите прекрасни бижута в Галерията.