Режисьорът на „На Западния фронт нищо ново“ Лесли Патерсън се довери на български дизайнер за визията си на червения килим на Оскарите тази година. Тя смени два прекрасни тоалета на небезизвестния Светослав Колчагов. За това разбираме от Инстаграм профилите на дизайнера и режисьорката.


Първата рокля е асиметрична в жълто и розово, с дълъг шлейф и интересно решение за кръстосване на плата около бюста.


Докато втората е с акцент изцяло върху преливащите цветове – от тревистозелено до тъмнокафяво.
Лесли Патерсън не пропусна да благодари на своя дизайнер, пишейки в Инстаграм „Как бих могла да се отблагодаря за този чудесен тоалет?“


Филмът, режисиран от 42-годишната Лесли, която освен всичко е и професионален състезател и треньор по триатлон, бе номиниран в цели 9 категории за „Оскар“. „На Западния фронт нищо ново“, който е екранизация на романа на Ерих Мария Ремарк от „Нетфликс“, успя да грабне цели 3 статуетки - за най-добър чуждоезичен филм, киноматография, дизайн на продукция.


Колчагов, който заедно с Емилио Барба притежава собствена марка дрехи Kolchagov Barba, е работил със световноизвестни имена в модата като Вивиан Уестууд и Том Форд. Дизайнерът е българската следа в "Сексът и градът". Като част от екипа на Вивиан Уестууд той прави сватбената рокля на Кари Брадшоу за пълнометражния филм. Именно тя го прави известен.