.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

За какво "говорят” болките в различните области на тялото

д-р Вергиния Николова | преди 2 години
2110853733.jpg
Снимка:Thinkstock/Getty Images
В кръста от финансова несигурност, във врата от чувство за вина, в коленете от прекомерно его и още

В медицината се знае, че има болести в резултат на стреса. Това са така наречените "психосоматични" заболявания, например язва на стомаха или захарен диабет тип 2 след силна уплаха и прекомерни изживявания след развод, загуба на близък и др. Често появата на болки в различни области на тялото се оказват проекция на емоционалното състояние на човек.

Болки в кръстната област

Най-често болките там са от обезвижване и принудителна поза в офисния стол през по-голямата част от деня. Кръстът е пряко свързан с финансовата сигурност. Ако сте недоволни от доходите си и оценявате работата си по-високо от това, което плучавате, или правите много големи харчове – цялото това безпокойство може да провокира болки в долната част на гърба. 

Болки между лопатките

Горната част на гърба е отговорна за любовта, която очаквате и получавате. Най-вероятно няма взаимност в сърдечните ви чувствата и не получавате това, което очаквате. Затова насочете вниманието си към взаимоотношенията ви с любимите хора.

Болки във врата

Неудобна възглавница и неспокоен сън могат да са причина за болки във врата, както и неподвижна стереотипна позиция на глават при работа с компютър. Вратът "носи" още и тежестта на вината на човек. Затова не се самоосъждайте прекалено сурово. Простете на себе си и поискайте прошка от тези, пред които се чувствате виновни.

Лесни упражнения при болки във врата, прочетете нататък:

8 упражнения при схванат врат и болки в шиятаФин стречинг във всички посоки за по-малко от пет минути

Продължава с болки в коленете , ръцете и тазобедрените стави>>>

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
С какво спите?