.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Кога е точното време за ядене, пиене, секс и спане

Евгений Милов | преди 14 седмици
сладолед
Снимка: iStock
Денят става дълъг, но тези 12 правилни момента ще ви помогнат да се ориентирате

Ако ви липсва здравословен начин на живот, можете лесно да си го изградите с режим по часовника, който да ви помогне да извлечете максимални ползи от ежедневните дейности. По кое време от деня да се храним, пием алкохол, тренираме, правим секс и спим? Резултатите от изследване в британският "Daily Express" на компанията за хранителни добавки "Forza Supplements" са послужили за създаване на здравословен график за перфектното идеалното време на различните дейности. 

сладолед
Снимка: iStock

Денят става дълъг, но тези 12 правилни момента ще ви помогнат да се ориентирате в постигането на здравословен начин на живот:

6,45 ч. - перфектното време за събуждане - особено след 8-часов сън през нощта. 

7 ч. - перфектното време за сутрешна тренировка - кардио упражненията (като тичане) преди закуска изгарят по-голямо количество мазнини. 

7,15 ч. - перфектното време за закуска - 30 минути след събуждане. 

7,30 ч. - перфектното време за секс - 45 минути след събуждане, тъй като приливът на ендорфини след акта сваля стреса и понижава кръвното налягане. 

9,45 ч. - перфектното време за работа - 3 часа след събуждане настъпва истински пик на мисловната дейност, концентрация, креативност и способност за запаметяване.

10,45 ч. - перфектното време за почивка - заради повишените нива на стрес, особено в началото на седмицата. 

12,15 ч. - перфектното време за обяд - 4 часа след закуска

15,30 ч. - перфектното време за воля - показана от хората на диета, които не искат да я провалят. 

18 ч. - перфектното време за вечеря - за хора, които целят отслабване. 

18,10 ч. - перфектното време за питие след работния ден - пиенето на алкохол късно вечер не позволява на организма да се възстанови преди да лягане. 

18,30 ч. - перфектното време за тренировки с тежести.

22,10 ч. - перфектното време за лягане - 20 минути за заспиване и 90 минути за най-възстановителната REM фаза на съня, която е обикновено преди полунощ. 

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
С какво спите?