.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Kак порното въздейства на жените

Евгений Милов | преди 1 година
секс
Снимка: iStock
Може да бъде много полезно за дамите

Гледане на порно филми може да направи младите мъже импотентни, но да помогне на жените да приемат собствената си външност.

Порно сайтовете правят младите мъже импотентниДо неспособност да получат сексуална възбуда от истинска гола жена

Резултатите са от ново проучване на австралийски учени от университета "Монаш", анализирали 22 предишни изследвания на специалисти от САЩ, Канада, Швеция, Великобритания, Австралия, Китай, Чехия, Израел и Южна Африка. 

Оказало се, че порно филмите доставят удоволствие на жените, само ако създават илюзията за емоционална близост между актьорите, при които се асоциират с героинята.  В противен случай считали сцените за "нереалистични".

Редица научни изследвания досега показваха, че порнографията действа критично към възприятието на собствените тела за жените, като участничките намират порноактрисите са прекалено "идеализирани". Гледането на порно филми обаче им помага да приемат собствената си външност, дава полезна информация за секса и повишава очакванията за сексуалните изпълнения.

Колкото до въздействието на порното върху личните отношения, резултатите са противоречиви - за едни филмите са рефлектирали негативно върху близостта им с партньора, докато при други са послужили разкрепостяващо, като са помогнали за обсъждане на сексуалните им желания с мъжете.

Пълните резултати от научното изследване са публикувани в списание "The Journal of Sex Research".

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Какви оценки получава(х)те в училище?