Звучи направо като сюжет от филм, но жена от Юта, която активно е издирвала биологичната си майка повече от десетилетие, най-накрая я е намерила и двете са се събрали отново заедно. Рейчъл Руис споделя емоционалната среща в TikTok, където вече има над 4 милиона гледания: „Най-накрая се събрах с биологичната си майка след 34 години!“, пише тя към видеото.

„Опитвах се да я намеря повече от 10 години след поредица от неуспешни опити“, допълва тя, като перипетиите, които са ги разделяли, само са направили случайното им събиране още по-трогателно.

През 1988 г. Анджи Хауърд ражда Руиз, когато е едва 17-годишна, като след две седмици я дава за осиновяване. Като се имат предвид обичаите в края на 80-те години на миналия век, нейното осиновяване е „затворено“, което означава, че нейните осиновители и биологични родители са запазили личния си живот и не са имали начин да научат самоличността на другия. Информацията, дадена на осиновителското семейство, е била много ограничена. Те са знаели височината, цвета на косата, религията, образователното ниво и хобитата на биологичната майка на бебето, но нищо, което да помогне за идентифицирането или откриването й.

Родителите на Руис никога не са крили факта, че Рейчъл е осиновена, пише още My Modern Met.

„Родителите ми бяха отворени да ми казват от малка, че съм осиновена, така че не беше тайна и никога не съм се чувствала така, сякаш не съм тяхна дъщеря“, казва тя.

Когато навършва 18 години, тя дори получава два символични подаръка, които са били връчени по време на процеса на осиновяване - плетено одеяло и писмо от биологичната й майка, написано, когато се е появила на бял свят. В писмото Хауърд пише, че се надява да се съберат отново някой ден. След като прочела думите на биологичната си майка, тя се почувствала принудена да я потърси.

„Исках да й покажа, че това решение е било добро и че съм щастлива и здрава. Тогава осиновителите ми и аз се заехме да я намерим“, казва Руиз пред Today.

Въпреки че биологичното й фамилно име е било зачеркнато в документите за осиновяване, тя успява да различи част от информацията и научава, че рожденото й фамилно име е Деверо – факт, който й е бил изключително полезен, когато прави ДНК тест чрез Ancestry.com през 2014 г.

„Започнах направо да полудявам, защото моите две най-добри съвпадения в теста ми за предците бяха Деверо“, не крие вълнението си Руис. Тя изпраща съобщение и на двамата, но не получава отговор.

Години по-късно, докато преглежда отново документите, тя успява да дешифрира името на дядо си — същото като едно от съвпаденията на ДНК теста — както и университета, в който той е преподавал. След търсене в Google некрологът на дядо й изскача, а с него и имената на децата му - включително на биологичната й майка. След като започва да търси профили с подобни женски имена във Фейсбук, тя попада на един, чийто рожден ден, сочещи към определена възраст… Така Руис решава, че именно това е нейната майка и й изпраща съобщение: „Хей, вярвам, че сме роднини, след като разгледах документите ми за осиновяване и моя ДНК тест“.

Въпреки че отнема известно време на Хауърд да види съобщението й - тъй като то се озова в скритата пощенска кутия на Месинджър, която е за хора, с които не сме приятели във Фейсбук - тя отговаря веднага след като го прочита на Коледа.

„Тя ми написа: „Молех се за този ден от 34 години и винаги съм искал да се появиш на прага ми“, казва Руиз.

В крайна сметка се оказа обратното, като Хауърд, която сега живее в Аризона, се появи на прага на Руис.

„Анджи каза: „Идвам в Юта и ще се радвам да се запознаем“, спомня си Руиз. "Тя искаше семейството й да бъде пълно."

Щастливата среща се състои в края на януари, а съпругът на Руис - Феликс, документира вълнуващия миг на видео.

„Сърцето ми биеше милион пъти в минута“, спомня си Руис. „Видях Анджи през камерата на звънеца как съблича палтото си и оставя чантата си, за да може да ме прегърне.“

Видеото показва как двете се прегръщат силно, преди Хауърд да направи крачка назад, за да погледне лицето на биологичната си дъщеря и да я целуне по челото, преди двете да се прегърнат отново.

„Беше като да се погледнеш в огледало. Имаме еднакви черти на лицето и нисък глас. И двете сме артистични и свободолюбиви“, каза тя за първото си впечатление.

След това Хауърд се е запознала с осиновителското семейство на Руис, като моментът е бил не по-малко трогателен.

„Майка ми благодари на Анджи, тъй като родителите ми не можеха да имат биологични деца“, казва Руис. „Анджи каза колко е благодарна, че съм отгледан от толкова любящи родители. Тя винаги се е молила за това.“

  • Даяна Ханджиева за чудните мигове с бебето, което след време „ще ми каже колко съм гадна“ (СНИМКИ)
  • Нели Хаджийска: Господ дори не съди, кои сме ние да съдим хората!? (ВИДЕО)
  • Топ дизайнерът София Борисова: Горда съм с дъщеря си - мислим еднакво, но и често ме разплаква
  • "Течно злато за герои": Паолина, която дари над 60 л кърма
  • Изненада! 51-годишната Камерън Диас стана майка за втори път (СНИМКИ)
  • Сърце и воля! Боян на мама Борислава - от неуверено дете до шампион със Синдром на Даун
  • Сами Хосни от "Фермата" и Мила от "Сървайвър" - ето какво значи екзотичното име за новородената им дъщеричка
  • Жена роди на пейка пред болницата, след като охраната отказа да отключи входната врата
  • Силните думи на Маги от "Ергенът" за жените, които изпускат последния влак
  • Скъпо дневниче: Трябва ли да крия гнева си от детето и как да го правя? (ВИДЕО, еп. 9)