Казват, че жената е като торбичка чай – разбираш каква е силата й, когато я пуснеш в гореща вода. За Нели Хаджийска - водеща на предаването "Търси се" по bTV, горещата вода сякаш е в последните няколко години. За нея те се оказват силно трансформиращи – ежедневието, пътя, възгледите за живота, работата, съдбата й.

Повече от 20 г. тя разказва човешки истории по особено емоционален начин в "Търси се". А ние, жените, сякаш цял живот търсим, учим се, жадни сме, нещо ни дърпа напред. Какво е нейното лично търсене, как успява да преоткрие баща си на 45 г., каква е Нели като майка и в кой нов проект душата намира дома си - гледайте във видеото. 

Последвайте ни в канала в YouTube.
Слушайте и в Спотифай.


2024 стартира за нея с важна промяна - развод. Промените обаче винаги започват отвътре навън. Нели има своите задълбочени търсения отдавна. Те са в областта на себепознанието, усъвършенстването, пътя на душата и различни други духовни практики. Тези познания и опит й помагат да приеме обратно в живота си един важен човек.

ДА ПРИЕМЕШ БАЩА СИ 

Родителите й се развеждат, когато тя е била на годинка и на практика израства без баща си. Двамата се срещат след много години и въпреки дългия период от време и пропуснати моменти, Нели успява да промени нагласатата си към миналото. А с това и към бъдещето. Да даде прошка на баща си за нея не е било нужно. 

"Господ дори не съди, кои сме ние да съдим хората!?"

Как преоткрива баща си в своя живот 45 години по-късно - гледайте във видеото. 

"Баща ми се появи в моя живот вследствие на една констелация. Вярвам, че неизживените болки и травми на родителите попиват в нас."

РАЗВОДЪТ

С друг човек от живота си обаче се разделя - съпруга й. До тази стъпка се стига след период, в който двамата посещават терапевти, констелации, манастири, но това не им помага. 

"Събудих се една сутрин и си казах - била съм много щастлива 15 години в този брак, но ако не си вдъхновен на мястото, на което си, трябва да пуснеш тази връзка. Човек е на този свят, за да бъде щастлив. Не трябва да живееш в миналото, нито в бъдещето. Имаме само настоящето!"

Какво е добре да знае една жена, която в момента преживява раздяла? Кога да се бори за връзката си и кога да пусне? Вижте във видеото. 

 

ПЪТЯТ КЪМ МАЙЧИНСТВОТО - 3 изгубени бременности

Нели има двама синове и иска да ги научи на нещо много важно. 

"Няма лошо и няма провал. Има опит!"

Пътят й до това да стане майка обаче не е бил никак лек за нея. Няколко пъти забременява, но не успява да износи плода. Поражда ли гняв у нея това, има ли болка - отговорите вижте във видеото по-долу. 

Преминавайки през раздяла и като майка, Нели вярва, че най-важното е родителите да бъдат откровени и истински с децата си. 

"Всяко камъче, което махаш от пътя на детето си, после ще бъде скалата, която ще го задуши. Ако има майка, която иска детето й да стъпва само по белите клавиши на пианото, трябва да знае, че то никога няма да слуша музика."

Затова и тя самата е истински откровена със синовете си за това, което се случва в живота й. Дава им пространство да изразят емоциите си и да бъдат такива, каквито искат. 

Защото макар понякога са е трудно да бъдеш майка, това остава едно от най-красивите неща в живота! 

ДУШАТА ТИ СИ Е У ДОМА

Да поставиш ново начало също е успешна техника за самоусъвършенстване и израстване. Нели Хаджийска го прави с нов проект - MindКаст. Описва го като високо вибрационно пространство за духовно и психологическо развитие. В него през личните истории на популярни лица от шоу и арт средите представя техники, практики и различни подходи за духовно израстване. 

"Най-голямата любов е да обичаш себе си. Ако не обичаш най-много себе си, няма какво да дадеш. Аз съм щастлива със себе си в момента."

  • Губят ли се партньорите един друг по пътя на развитието си? 
  • Какво търси тя самата сега?
  • Защо плаче рядко?
  • Коя е Нели, когато се прибере вкъщи, затвори вратата и свали тежкия телевизионен грим?

Отговорите на всички тези въпроси гледайте във видеото. 

Снимка: Евгений Милов

Още интересно видеосъдържание гледайте на LADYZONETV.