Ако сте собственик на куче, тогава трябва да знаете, че тези домашни любимци започват да се държат малко по-странно, след като усетят, че сте бременна. Да, те усещат и затова предполагаме, че ще ви бъде много интересно да проследите този процес, както и да бъдете подготвени за него.

Животните притежават вродена интуиция, когато в живота ви предстоят важни събития. Те имат способността да усещат промените във времето, земетресенията, дори и изригването на вулканите. Установено е също, че някои породи кучета предвиждат, че собственикът им има рак. Още по-учудващо е, че те могат да усетят, че вие сте бременна, преди още да сте си направили тест.

Въпреки че вашето куче може да не осъзнава, че вие сте бременна, то задължително ще усети промените в поведението, емоциите и позата ви. Те могат да са толкова незначителни, че и вие самата да не забележите. Но те ще го направят!

Установено е, че тяхната сензитивност се дължи на хормоните, които разпръсква бременната жена. Факт е, че тяхната способност да усещат с носа си е един милион пъти по-добра от тази на хората. Тогава е възможно да забележите промяна в тяхното поведение.

Някои кучета могат да станат доста агресивни, ако някой посегне на бременната им стопанка. В някои случай дори физически не допускат друг да се доближи до вас. И ако вашият рошко започне да обръща повече внимание на корема ви, да го души и дори да се опитва да сяда на него, не се притеснявайте. То просто знае къде точно се случват промените в тялото ви. Възможно е за всичките 9 месеца, през които протича бременността, кучето да поиска да спи неотлъчно до вас или до вашето легло.

Разбира се, наблюдавана е и пълната противоположност в поведението на домашния любимец, когато той става незаинтересован, муден и неискащ да прави нищо с вас.