.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Рецепта за скордаля

д-р Вергиния Николова | преди 4 години
2110396641.jpg
Орехови ядки, чесън, зехтин или олио, оцет, черен пипер, сол, бял хляб

По време на постене има въздържание и на езика - да не се говори много и напразно. "Да владееш езика си и да не злословиш; да не обиждаш с думи и да не кълнеш; да не клеветиш и празнословиш; да не критикуваш ближния и да не издаваш тайни; да не се занимаваш с това, което не е твоя работа!” - св. Ефрем Сириец

Предлагаме една рецепта за скордаля, подходяща за сервиране със зеленчуци на скара или към печена риба.

Скордаля

100 г орехови ядки

6 скилидки чесън

2 филии бял хляб без коричките

6 с.л. зехтин

1 с.л. оцет

черен пипер

сол

Ореховите ядки се смилат. Към тях се прибавят счуканият чесън, накиснатият във вода и добре изцеден хляб, зехтинът, оцетът, солта и черният пипер. Бърка се с дървена лъжица. Добавя се вода до желаната гъстота. Може да се прибави магданоз или копър.

 

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Пускате ли снимки на децата си в социалните мрежи?