След тежък развод и още по-тежка загуба на майка си, супермоделът Жизел Бюндхен има сериозна причина да се усмихва. Нейната готварска книга "Прости рецепти за тялото и душата" вече е с издание и на португалски език, но успехите не спират до тук.

Изданието включва рецепти за смутита, салати, супи, вкусни начини за хапване на зеленчуци, закуски, меса, сладкиши. "От всичко по малко, но всичко е тооолкова добро. Нямам търпение да опитате!" - споделя супермоделът.

Кулинарната книга на Жизел Бюндхен заема второ ясто в списъка с бестселъри на New York Times. 

 

 

Здравословният начин на живот и хранене винаги са били важни за нея. И безспорно тя продължава да изглежда повече от перфектно. 

За успеха на книгата си и за своята жизнена философия Жизел благодари на майка си и това, което я е научила, а именно, че храната е свещена и никога не се изхвърля. 

Майката на световноизвестния супермодел Жизел Бюндхен загуби битката с рака. Ваня Нонненмахер е била приета в болницата в Порто Алегре, Бразилия, но само ден по-късно е починала. Освен на 43-годишния супермодел, Нонненмахер е майка на петте братя и сестри на Бюндхен - близначката Патрисия и сестрите й Рафаела, Грациела, Габриела и Ракел.

Припомняме, че малко през 2022 Жизел Бюндхен се раздели със съпруга си - футболистът Том Брейди. Спортистът няколко пъти бе обещавал, че приключва със спорта, за да може да обръща повече внимание на семейството си, но това така и не се случи. 

Снимка: Getty Images

Попитана за развода си, тя споделя, че това в никакъв случай не й е било мечта: "Но мисля, че просто трябва да приемеш, че не може всичко да си остане като в 20-те ти години. Понякога растете заедно, понякога се разделяте."

Според нея, когато се чувства добре, тя е и по-добра майка, по-добър приятел, по-спокоен е, по-търпелива, по-любяща и укрепнала. Не можете да се чувствате виновни, че слагате себе си като водещ приоритет. Защото ако вие сте болни, всички ще са наранени".

 

 

Жизел и Том имат три деца. 

Други книги и кулинарни рецепти - вижте във видео.