Майката на световноизвестния супермодел Жизел Бюндхен е загубила битката с рака. Ваня Нонненмахер е починала на 75 години, което потвъждават от Hospital Moinhos de Vento, където се е лекувала. 

Майката на супермодела е била приета в болницата в Порто Алегре, Бразилия, но само ден по-късно е починала. Освен на 43-годишния супермодел, Нонненмахер е майка на петте братя и сестри на Бюндхен - близначката Патрисия и сестрите й Рафаела, Грациела, Габриела и Ракел.

"Най-смелата, силна, независима и трудолюбива жена, която познавам. Вечно съм ти благодарна за всичко, което си направила и продължаваш да правиш за нас" - това беше пожеланието на Жизел за последния рожден ден на майка й. 

Тя е споделяла, че майка й винаги се е стараела да прави всичко възможно и за шестте си деца.

"Майка ми посвети целия си живот на семейството си и го правеше с такава грация!"

Не веджъж е наричала своята майка "герой' и "причината да вярвам, че жената е в основата на едно семейство".

 

Приликата между Жизел и майка й, когато е била млада, е удивителна

"Ябълката не пада далеч от дървото" - написа моделката през 2021 г. , когато сподели 2 снимки за сравнение. На черно-белия кадър двете позират като големи. 

А след това Жизел споделя и снимка за сравнение. 

Жизел Бюндхен е родена в бразилския щат Рио Гранде до Сул и винаги е била близка с членовете на семейството си. Предпочитала е родината си както за почивки още докато беше омъжена за бившия си съпруг Том Брейди, така и след преместването си във Флорида.

Въпреки че е израснала с амбицията да стане волейболистка, през 1993 г. майка ѝ записва нея и сестра ѝ близначка Патрисия на курс за модели. Те печелят пътуване до различни бразилски градове, по време на което Жизел е открита от Elite Model Management в един търговски център.

Какво сподели за майка си и работата като модел Александра Богданска - вижте във видеото.