Упражненията с ластици предоставят ефективен начин да подобрите и разнообразите тренировката си за корем. Тренировъчните ластици са перфектни не само за упражнения в домашни условия, но са и най-комфортният аксесоар за поддържане на добра форма всеки път когато пътувате. Използването на мини ластици при упражнения за корем е един от най-добрите начини за тренировка на цялото ядро и бързо оформяне на коремна преса. Малко хора обаче са наясно как да изпълняват упражнения от такъв характер, какви ластици са необходими или кое съпротивление да изберат. След като разгледахме първа част с най-добрите упражнения с (мини) ластици за корем, продължаваме с останалите.

6. Планински катерач (Mountain Climber)

Начин на изпълнение: Застанете в позиция за планк с ластик около палците на краката ви. Дръжте тялото си изправено, поддържано от ръцете и бедрата ви. Приближете едното коляно към гърдите си, стегнете корема и след това върнете в начална позиция. Направете същото движение с другото коляно и продължете, редувайки последователно колената.

Повторения: Между 10 и 12

7. Мъртва тяга (Deadlift)

Начин на изпълнение: Застанете прави, като разстоянието между краката ви трябва да е приблизително равно на дължината на бедрото. Ластикът трябва да е около ходилата ви, а палците да сочат леко навън. С извита долна част на гърба, наведете се от талията и колената, за да хванете ластика. Повдигнете гърди и изправете горната част на гърба, гледайки напред. Изправете се, изпъвайки ластика.

Повторения: Между 12 и 15

Снимка: iStock

8. Странични Преси (Oblique crunch)

Начин на изпълнение: Застанете в странично полулегнало състояние с ластик около глезените. Поддържайте тялото с лакът и вдигнете краката си нагоре. Приближете колената към гърдите си, докосвайки своите странични коремни мускули.

Повторения: Между 10 и 12

9. Планк удари назад (Plank Kickback)

Начин на изпълнение: Застанете в позиция за планк и ластик над колената, краката леко раздалечени. Поддържайте тялото и главата си в права линия, натоварвайки корема. Държейки и двата си крака изправени, вдигнете единия възможно най-високо.

Повторения: Между 12 и 15

10. Планк Разместване (Plank Shuffle)

Начин на изпълнение: Застанете в позиция за планк и ластик около китките или колената (или и двете). Направете „стъпка“ вдясно едновременно с десния крак и дясната ръка. Последвайте с левия крак и лявата ръка (тялото трябва да остане изправено, не отпускайте корема). Направете движението няколко пъти в една посока, а след това тръгнете в другата.

Повторения: Между 10 и 12

11. Странични преси с повдигане на крак (Oblique Leg Lift)

Начин на изпълнение: Застанете в странично полулегнало състояние, единият крак трябва да е изправен, а другият – под тялото ви. Поставете ластика около коляното и глезена, поддържайки тялото с едната ръка. Едновременно повдигнете горния крак и приближете свободната си ръка към коляното.

Повторения: Между 12 и 15

12. Планк странични удари (Side Plank Crunch)

Начин на изпълнение: Застанете в позиция за страничен планк с ластик около ходилата. Изправете тяло, вдигнете горната ръка над главата ви. Сгъвайки в талията, докоснете коляно и лакът.

Повторения: Между 10 и 12

13. Планк Ходене (Plank Walk)

Начин на изпълнение: Застанете в позиция за лицева опора с ластик около китките. Направете „стъпка“ напред и леко навън с едната ръка и след това последвайте с другата ръка. Върнете се до начална позиция (ластикът трябва да остане опънат). Разменете ръце и повторете упражнението.

Повторения: Между 12 и 15

14. Страничен планк с повдигане на крак (Side Plank Leg Rise)

Начин на изпълнение: Застанете в позиция за страничен планк, ластикът трябва да е точно под колената. Краката трябва да са един до друг, бедрата – високо повдигнати и тялото – в права линия. Вдигнете горния крак възможно най-високо, натоварвайки коремните мускули и глутеуса.

Повторения: Между 12 и 15

15. Вертикални ножици (Vertical Scissors)

Начин на изпълнение: Легнете по гръб с изправени крака и ластик около глезените. Вдигнете краката си над земята, използвайки ръцете си за стабилизиране на тялото. Отваряйте и затваряйте краката си, наподобявайки рязане с ножица.

Повторения: Между 10 и 12