Работата в офиса си има много предимства, особено когато времето навън е лошо, прекалено горещо или студено. Но статичната позиция на тялото при седенето на един стол по цял ден е пагубно за човешкото здраве, едва ли има още човек, който да не знае за пораженията. 

В обобщение на десетки научни изследвания, прекаленото заседяване на едно място е свързано с повишен риск от диабет, затлъстяване, сърдечно-съдови заболявания и рак. Добрата новина е, че всичко това е предотвратимо, ако се опитваме да се движим и живеем колкото се може по-активно. 

Следващото упражнение за стегнат корем е класика в жанра, с което лесно и бързо ще стегнете коремната мускулатура, като можете да го правите не само легнали вкъщи, но дори седнали на офис стола. Освен че стяга корема, физическото упражнение подобрява работата на храносмилателната система и помага за горенето на мазнини в коремната област.

1. Седнете на столa. Дръжте гърба си изправен, без да допирате облегалката на стола.

2. Поставете краката си здраво стъпили на пода.

3. Изпънете хубаво гърба. Повдигнете дясното си коляно и го вдигнете високо към гърдите, като същевременно стегнете и приберете корема навътре.

4. Обхванете с ръце коляното върху гърдите си, за да разтегнете по-добре долните коремни мускули.

5. Повторете упражнението 20-30 пъти, като редувате коленете едно след друго.