Още с първото си появяване на голям екран Кирстен Дънст привлече вниманието на киноманите по света и всички ѝ предричаха светло бъдеще в киното. И как иначе, едва на 10-годишна възраст младата актриса си партнираше с Брад Пит и Том Круз в превърналия се в класика филм от 1994 г. „Интервю с вампир“. Заради представянето си във филма Дънст беше номинирана за наградата „Златен глобус“, но не я получи. Днес, 25 години по-късно, тя все още няма нито една по-значима награда в кариерата си и звездата на Алеята на славата разчувства актрисата до сълзи. 

Винаги съм смятала, че звездите на Алеята са само за легендите на миналото. Никога не съм мислила, че някой ден ще съм дори близо до получаването на място сред тях. Днешният ден винаги ще има специално място в сърцето ми. Благодаря на всички, че сте тук и че сте част от това.

Кирстен Дънст

Снимка: Getty Images

На церемонията по откриването на звездата Кирстен Дънст беше придружена от годеника си Джеси Племонс и 15-месечният им син Енис. Заедно с тях беше и София Копола, дъщеря на големия режисьор, която от години върви по стъпките на баща си и няколко пъти е работила с Дънст, включително по филма „Мария Антоанета“ от 2006 г. Освен всичко друго, двете са добри приятелки.

Снимка: Getty Images

Чувствах, че мога да направя филм за Мария Антоанета с Кирстен Дънст и знаех, че тя може да пресъздаде това, което си представях, с грация и смирение. Толкова съм щастлива, че съм тук днес заради моята най-доверена съмишленица и малка сестра, която блести във всичко, което прави. Кирстен, поздравления за звездата ти на Алеята на славата.

София Копола

Мили думи за актрисата каза и годеникът ѝ Джеси Племонс, с когото са заедно от 2016, след като участваха във втория сезон на сериала „Фарго“: „Ти наистина си единствена по рода си, най-добрата жена, която познавам и съм щастливец да те имам в живота си, а Холивуд има късмет, че си на Алеята на славата“, каза актьорът и призова всички да скандират „Кики“, както той самият нарича бъдещата си съпруга.

Снимка: Getty Images

Последната засега роля на актрисата е в сериала „Да станеш Бог в Централна Флорида“. Тя е най-известна с участието си в „Интервю с вампир“, „Спайдър-Мен“, „Меланхолия“ и „Мария Антоанета“.