Всяко начало има и край, така е и в любовта. Известните личности също преживяват раздели и разочарования. Краят е още по-труден след дългогодишен брак. Вижте кои са световните известни двойки, които се разведоха през 2023:

Дейвид Линч и Емили Стофъл

Снимка: Getty Images

46-годишната Стофъл е подала молба за развод със 77-годишния режисьор на „Мълхоланд драйв“ и „Синьо кадифе“ след 14-годишен брак. В молбата актрисата иска единствено юридическо и физическо попечителство над 11-годишната им дъщеря Лула. Стофъл също така иска изплащане на хонорари за юристите и не е против Линч да посещава детето си.

Ариана Гранде и Далтън Гомес

Снимка: Instagram/@arianagrande

Двойката се разведе две години след началото на брака си. Според споразумението на страните Ариана ще плати на Далтън 1,25 млн. долара, както и двойката ще си подели приходите от продажбата на къщата в Лос Анджелис.  Освен това певицата трябва да покрие съдебните разноски на Гомес в размер на 25 000 долара.

Софи Търнър и Джо Джонас

Снимка: Getty Images

Четири години и две деца по-късно, семейството се разделя. Певецът и актрисата се ожениха през 2019 г. Сега обаче те са в съдебна битка за попечителство, тъй като Търнър иска малките да живеят в Обединеното кралство, а Джонас иска да остане в родната си Америка.

Бритни Спиърс и Сам Асгари

Снимка: Getty Images

Сам Асгари, съпругът на Бритни Спиърс, е подал молба за развод. Бракът им продължи едва 24 месеца. Двамата се запознават още през 2016 г. на снимачната площадка на музикалния клип на Спиърс Slumber Party.

Натали Портман и Бенджамин Милпиед

След 11 години брак и две деца – Алеф и Амалия, актрисата Натали Портман и танцьорът Бенджамин Милепиед се разведоха. Причината са раздялата е афера с французойка от страна на Бенджамин.

Софи Грегоар-Трюдо и Джъстин Трюдо

Снимка: Getty Images

Двамата са женени от 18 години и са родители на три деца. Канадският министър-председател Джъстин Трюдо и Софи Грегоар обявиха развода си в началото на август през 2023 г.

Дарън Хейс и Ричард Кълън

Снимка: Instagram

Дарън Хейс е подал молба за развод с британския сценарист Ричард Кълън. Вокалистът на Savage Garden, Хейс и британският сценарист Ричард Кълън се развеждат след 17 години брак.

Бижу Филипс и Дани Мастерсън

 

Снимка: Getty Images

След 12-годишен брак и една дъщеря на 9 години, актрисата Бижу Филипс подаде молба за развод със звездата от „Шеметни години“ Дани Мастерсън – броени дни след като той беше осъден на 30 години затвор за две изнасилвания.

София Вергара и Джо Манганиело

Снимка: Getty Images

51-годишната Вергара и 46-годишният Манганиело се разделят след седемгодишен брак. София и Джо се запознават на вечеря на  Асоциацията на кореспондентите в Белия дом през 2014 г. По това време Вергара е сгодена за Ник Льоб. Няколко седмици след събитието тя обявява раздялата си с него. Това подтиква Манганиело да открие телефонния й номер и да я потърси.

Рики Мартин и Джоан Йосеф

 

Снимка: Getty Images

Двамата се развеждат след 6 години брак. Мартин и Йосеф имат син и дъщеря: родени през 2018 и 2019 г. Отделно латино звездата има две момчета – Матео и Валентино, родени през 2008 г., които продължава да отглежда самостоятелно.