„Аз съм Енджи Касабие и много си обичам детето“ – така избира да започне разказа си Енджи пред обектива на неправителствената организация ДНК. Тя е доктор диетолог, професионалист в работата си, майка, съпруга, модел и посланик на кампанията „Направи го сега“.

Работата й на диетолог с иновативен подход и вкусни здравословни менюта бързо се прочува и днес тя се грижи за здравето на много популярни лица, в това число холивудски звезди. Сред тях са Силвестър Сталоун, Джейсън Стейтъм, Жан-Клонд Ван Дам, Роберт Де Ниро, Джон Траволта, както и монархически семейства от Арабските емирства.

Успехът й обаче е напълно завършен, след като става майка. И така от няколко години обгрижва още един мъж в живота й – нейния син Райън.

Снимка: Костадин Кръстев - Коко

„Взех решението да стана майка, когато видях, че наистина имам нужда от истинска любов“, смело заявява тя. Моментът, в който реално осъзнава, че е майка, е когато детето вече е в ръцете й. Споделя още, че най-хубавото в живота й до момента, в който вижда сина си, е била работата й. Но сега е той.

Диетоложката разказва още, че нейното ежедневие като цяло винаги е било много натоварено. Обича работата си, обича да се занимава с различни неща, но признава, че някак си цялата грижа е била върху нея. Мислила е предимно как да ходи да си направи косата, да отиде в офиса, да избере какво да си облече.

„Сега мисля за детето – с какво и как да го обличам, какво да си хапва. Откакто станах майка, всичко вече има смисъл. Това да стана и да го видя до мен, да го науча на азбуката, да се научи да пише, да пее, да го виждам усмихнат“ – това са нещата, върху които вече е фокусирана Енджи и с които са изпълнени ежедневието и мислите й.

Снимка: Костадин Кръстев - Коко

„Със сигурност, откакто станах майка, открих истинския смисъл от живота“, разкрива още Касабие.

Според нея няма време, в което човек трябва да стане родител. Тя смята, че всеки трябва да го усеща и да знае, че е дошъл моментът и че Господ го е нарекъл на стане родител в този ден. Затова на всички двойки, които се колебаят да станат родители, Енджи казва да не се колебаят и да не го мислят, а просто да го направят. Родената в Бейрут красавица завършва краткото си интервю с едно запомнящо се послание към всички млади семейства в България:
„Създайте живот, за да има смисъл от вашия“.