Тя е Александра Жекова – пионерът в българския сноуборд. Покорила множество български и световни върхове, Жекова издига България на челни позиции в спорта. Тя е в Топ 10 на най-големите български успехи в зимните спортове. Печели първата си победа за Световната купа през 2011-а, като има общо 17 медала от подобни стартове. Участничка е на три олимпиади, като най-доброто ѝ класиране е петото място в бордъркроса в Сочи през 2014 г. Освен всичко това отскоро участва активно в най-новата за нея дисциплина – майчинството.

Сноубордистката споделя, че преди да стане родител е била изцяло фокусирана в своето професионално израстване.

Снимка: Костадин Кръстев - Коко

„Голяма част от живота ми беше зает със спорта и така в продължение на много години не намирах време за личен живот. Всичко много се промени, когато осъзнах, че наближава времето наистина да помисля за семейство, за срещане на подходящия партньор, с когото искам да го създам“, искрено разказва Жекова. Близо 4 години по-късно се появява и дъщеричката им Христина.

„Да стана майка беше едно желание, порив и се случи, когато бях убедена, че съм срещнала правилния партньор и че искам да имаме детенце заедно“, споделя Александра. Тя допълва, че никога няма да забрави момента, в който е разбрала, че ще става майка и ще го помни цял живот.

Снимка: Костадин Кръстев - Коко

„Един мой приятел каза: Когато се роди детето, се раждаш и ти. Точно така беше“, потвърждава Александра.

А ето какво е посланието й към двойките, които се колебаят дали да имат дете: „Бих казала на двойките, които се колебаят – в живота ти идват суперсили, които ти помагат да се справиш с всичко по пътя. Детето е смисълът на живота, то носи истинска радост и безгранична любов, която си струва всеки човек да изпита“, категорична е тя.

Друго лице на кампанията на ДНК – „Направи го сега“, е Ана Пападопулу. Повече по темата вижте тук: