В месеца на майката ви срещаме с Ана Пападопулу – актриса, майка на две деца, но преди всичко жена с пленяваща усмивка, която е изиграла едни от най-блестящите роли в съвременния български театър. Тя е и едно от лицата на кампанията на ДНК – „Направи го сега“, зад чиято кауза застана с лицето си, включвайки се в различни проекти на инициативата. Пред обектива на организацията тя споделя за извървяния път на майчинството.

„Истината е, че аз станах майка на 19 години, но поради травма по време на раждането, то живя само 27 дни и почина“, смело споделя Ана.

Второто си дете – Богдан, тя ражда на 25, а третото – Бела, 10 години по-късно, когато вече е на 35. Актрисата признава, че на 35 години определено й е било най-трудно, защото тялото се е изтощило от бременността, от липсата на калций, дефицити и т.н. Ана допълва, че определено, когато е била млада, не е усещала тази тежест през периода на 9-те месеца.

Снимка: Костадин Кръстев - Коко

„Бих посъветвала всяка жена, ако може да роди по-млада. Разбира се, ако има партньор, ако има предпоставките това да се случи. Но и на 40, дори някои жени раждат на 50, да имаш дете е най-важното нещо“ – казва тя.

За Пападопулу децата пренареждат всичките й приоритети и вече не се поставя на първо място, защото има други неща, много по-важни от самата нея. Тя дори не си спомня как е живяла, преди да има деца.

„Да, знам, че съм ходила на лекции, на представления, но какво съм правила в останалото време, не си спомням“, споделя с усмивка Ана.

За актрисата най-хубавото нещо в това да си майка е, когато виждаш, че децата ти са твоя подобрена версия. Неща, които тя някога е мечтала да може да прави, а не умее, днес децата й ги умеят.

„Определено, след като станах майка, животът ми придоби съвсем различен смисъл, съвсем друг обем, съвсем друго значение. Има, разбира се, хора, които се идентифицират само и единствено чрез професията си, но за мен да се реализирам като човек, означава да се реализирам и като майка“, откровено завършва интервюто Ана Пападопулу.

Ако сте заченали през настоящата година, запишете се в кампанията на ДНК – „Направи го сега“, на www.napravigo.bg и може да получите всичко необходимо за първата година от живота на вашето дете.