Днес е финалът на едно онлайн предизвикателство, свързано с навременното родителство. Единственото по рода си интернет риалити у нас "40 седмици – пътят на едно дете" завършва. По този повод в „Преди обед“ гостуваха една от участничките – Екатерина Атанасова, както и Енджи Касабие, която бе един от менторите на четирите майки в програмата.

„Радвам се, че успях да помогна със съвети, защото самата аз минах през много тежки моменти. Първият ми аборт беше с близначета, бях в седмия месец. От дупката ме издигна вярата. Може би това бе изпит от Господ, може би някаква грешка съм направила през живота си. И до днес ми е тежко, защото вероятно можеше да се спасят тези две деца, но имаше поредица от лекарски грешки“ – сподели Енджи Касабие.

Популярната диетоложка допълни, че 4 години подред е била бременна, докато се роди нейният син Райън.

„Детето е спокойно, защото и аз съм спокойна. Не ме е будил през нощта. Давам му нужната самостоятелност. Треперенето приключи в момента, в който родих“ – допълни Касабие.

Екатерина Атанасова сподели, че до последно се е колебаела дали да участва в "40 седмици – пътят на едно дете".

„Не съм стояла пред камера и се колебаех до последния момент. Натежа това, че с поредицата може да се помогне. Ако поне една жена се повлияе, значи участието ми е имало смисъл“ – призна Катя, която е била бременна с близнаци, но в началото на 4-ия месец губи едното дете.

Катя и останалите три жени от интернет риалитито получиха от ДНК пакет, който осигурява всичко нужно за отглеждането на дете в първите 12 месеца от неговия живот. Още 20 семейства, чиито деца са заченати през 2021 година и които са се регистрирали в сайта www.napravigo.bg, ще получат такава помощ.

Вече тече кампанията за 2022 г., така че можете да се запишете на www.napravigo.bg

Целия разговор в „Преди обед“ можете да видите във видеото горе.