40 седмици - пътят на едно дете" е документално риалити, което проследява живота на четири бременни жени решили, че е настъпил моментът да станат майки. Те са на различна възраст, с различен социален и семеен статус, но историята на всяка от тях е вълнуваща и повече от истинска. Запознайте се с участничките в поредицата, посветена на навременното родителство.

Екатерина

Една покана за приятелство в интернет среща Екатерина с бъдещия й съпруг Борислав, а от  две години те са вече семейство. Тя работи на висок пост в голям магазин за детски и бебешки стоки, а той развива семеен бизнес със метали. За нея Борислав е олицетворение на разбирането за истински мъж - всеотдаен, грижовен и отговорен. Двамата са в очакване на своето първо дете. 

"В живота всичко има смисъл, ако можеш да дадеш надежда на някого. Вярвам, че моята история ще има смисъл за всички жени, които минават през невъзможното, за да имат дете"

Екатерина е бременна в шести месец, след два опита ин-витро. За съжаление в началото на своята бременност, тя губи едно от двете бебета, които очаква.

Ива

Ива е лъчезарно, младо и успяло момиче, което преди 4 години среща любовта в лицето на Христомир. Той работи в сферата на рекламата, а тя в маркетинг отдел на онлайн сайт за пазаруване. Двамата са в очакване на своето първо дете, за което Христомир научава от пакетче чай, в което е скрит положителния тест за бременност на Ива.

"Възрастта, доходите или кариерата нямат никакво значение, когато една жена иска да стане майка".

Ива определя половинката си като изключително грижовен, който е винаги до нея, познава всяка част от характера и е любовта на живота й. Двамата ще разчитат изцяло един на друг за отглеждането на своя наследник.

Рене

Рене е цветна, творческа натура, която обича да се грижи за комфорта на хората около нея. Преди две години се запознава с  половинката си Събин в офиса на застрахователната компания, в която той работи. Днес живеят на семейни начала и се грижат за двете му  деца от първия брак, както и за  дете със специални потребности, на което Рене е приемен родител.

"Аз съм жената, на която се случи чудото да забременее въпреки диагнозите. Искам да изкрещя на всички жени – не отлагайте твърде дъло да имате дете, защото утре може да е късно".

Рене се сблъсква с една от най-тежките диагнози за всяка жена - изчерпан яйчников резерв. Въпреки това тя успява да забременее, която определя като истинско чудо и знак от съдбата.

Мария

Мария е емоционална, позитивна и много комуникатвина жена, която преди 11 години среща любовта, в лицето на със съпруга си Костадин. Той е строителен предприемач, а тя лицензиран инструктор по каланетика. Тя води здравословен начин на живот, спортува по няколко пъти седмично, а отскоро развива и собствен бранд за детокс чайове.

"Любопитна съм да се видя отстрани и да видя опасенията, които имам, само при мен ли са, или при всички бременни".

Мария и Костадин имат сходни характери, определят се като най-добри приятели и напълно се допълват в грижите за 5-годишния им син Адриан. Мечтата им е за поне още две деца.

Документалното риалити има по два епизода седмично – във вторник и четвъртък. Гледайте първи епизод -  www.btv.bg/40weeks.