На 28 септември, ДНК и bTV стартират първата по рода си онлайн поредица в България, посветена на навременното родителство. Проектът носи името „40 седмици - пътят на едно дете" и ще се излъчва два пъти седмично на www.btv.bg/40weeks.

Поредицата проследява живота на четири бременни жени решили, че е настъпил моментът да станат майки. Те са на различна възраст, с различен социален и семеен статус, но историята на всяка от тях е вълнуваща и повече от истинска. Рене Емил (37 г.) е приемен родител на дете с увреждане, има и собствен син, Мария Бойчева (32 г.) е инструктор по каланетика, родител на едно дете, Екатерина Атанасова (35 г.) е мениджър на отговорен пост и Ива Янева (25 г.), която тепърва се сблъсква с бременността.

Документалното риалити има за цел да вдъхнови младите семейства и двойки, които се колебаят или отлагат във времето раждането на деца, да бъде опора на всички настоящи родители, но и да подготви с полезни съвети бъдещите майки, за да посрещнат спокойни новия член на семейството.

В рамките на 40 седмици, всеки епизод ще показва с какви предизвикателства и трудности е съпътстван този най-велик момент в живота на една жена - от първия месец до самото раждане и дните непосредствено след него. Зрителите ще станат свидетели на страховете, емоционалните, психическите и физически промени, които настъпват при бъдещите майки и как те се отразяват на семействата им.

Акцент в епизодите ще са важните събития от всяка гестационна седмица по време на бременността, медицински прегледи и съвети от специалисти.

В ролята на техни ментори ще се изявяват популярни български майки и лица на кампанията „Направи го като Меги и Нели от „Търси се“, Юлияна Дончева, Мария Илиева и други. Със своя опит те ще напътстват четирите героини за важните събития по време на бременността, а ДНК заедно със своите партньори, ще облекчи бюджета на семействата от проекта, осигурявайки бебешки пакет с продукти и услуги от първа необходимост за новородените за период от една година.