Все повече жени отлагат раждането на дете заради кариерата си. Мис България 2010 Ромина Тасевска е пример за обратното. Тя става майка за първи път, когато е на 24, а днес – 8 години по-късно, вече има три деца.

Именно тя ще бъде ментор за важните събития по време на бременността на три жени в новата онлайн поредица "40 седмици – пътят на едно дете" в ефира на bTV Lady, дигиталните платформи на bTV, както и платформата на ДНК (Движение за национална кауза).

Поради големия интерес към поредицата записването за кастинг е удължено и ще продължи до 11 юни. Можете да се запишете на този адрес www.btv.bg/40weeks

„Развълнувана съм да бъда част от онлайн поредицата. От ДНК ме потърсиха в точния момент, тъй като имам опит с трите си деца и мога да помогна на бъдещите майки. Искаме да подкрепим семействата, които се колебаят за дете. Хора, моментът никога няма да е подходящ, затова направете го сега“ – сподели Ромина Тасевска в „Преди обед“ по bTV.

„Ще следим бременността на избраните три дами, през какви емоционални и физически промени преминават те. Ще има подаръци и материално подпомагане за тях“ – допълни Мис България 2010.

Тя сподели пред Рая Пеева, че се замисля за четвърто дете и „тази кампания може би ще ми повлияе още повече“.

„Дария ще стане на 9 години и е много разумна и стриктна. Онзи ден Давид трябваше да научи стихотворение и тъй като аз правех вечеря, тя му го прочете. Държеше се като майка с него. По-големите усилия, които полагах в първите години за тяхното възпитание, сега дават плодове. Децата имат изградени навици“ – разказа Ромина, която тези дни гледа сама трите деца, тъй като съпругът й Дарко Тасевски е на тренировъчен лагер във Враца.

Целия разговор можете да чуете във видеото горе.

Ето и малко повече информация за проекта „40 седмици – пътят на едно дете".

Той ще проследи живота на три бременни жени, решили, че е настъпил моментът да станат майки.Те ще бъдат на различна възраст, с различен социален и семеен статус, но историята на всяка от тях ще бъде вдъхновяваща и повече от истинска.

В ролята на водеща на проекта влиза чаровната Ромина Тасевска, която е майка на три деца и познава отлично сладките, но и трудни моменти на родителството. Тя ще бъде модератор на срещите между трите героини и техен ментор за важните събития по време на бременността.

В рамките на 40 седмици, всеки епизод ще показва с какви предизвикателства и трудности е съпътстван този най-велик момент в живота на една жена - от първия месец до самото раждане и дните непосредствено след него. Зрителите ще станат свидетели на страховете, емоционалните, психическите и физически промени, които настъпват при бъдещите майки и как те се отразяват на семействата им. Акцент в епизодите ще са важните събития от всяка гестационна седмица по време на бременността, медицински прегледи и съвети от специалисти.

bTV Media Group е ексклузивен медиен партньор, а зрителите ще могат да гледат епизодите всяка седмица в дигиталните канали на BTV Media Group и в ефира на BTV Lady, както и в онлайн платформата на ДНК.

Поредицата има за цел да вдъхнови всички млади семейства и двойки в детеродна възраст, които се колебаят или отлагат във времето раждането на деца, да подкрепи онези, които вече са в очакване на наследник, да бъде опора на всички настоящи родители, но и да подготви с полезни съвети бъдещите родители да посрещнат спокойни новия член на семейството.

Университетска болница “Софиямед” е генерален спонсор на кампанията на ДНК “Направи го сега” и с удоволствие прегърна и идеята за онлайн поредицата „40 седмици – пътят на едно дете".

Екипът от висококвалифицирани специалисти в болницата застават зад посланията на кампанията и каузата на организацията, като ще се грижи за здравето на бъдещите майки и ще бъде неотлъчно до тях във всеки един момент.

"За нас е чест да застанем зад кампанията на ДНК, мотивираща семействата и стимулираща ги България да има повече деца. Основен акцент на работата и на нашите медицински специалисти е да се грижат за женското репродуктивно здраве, за да може всички те и ние да се радваме на здрави деца, растящи в щастливи семейства. Освен специална подкрепа към майките в рамките на кампанията, ще осигурим професионални грижи за тях и техните бебета както по време на пренаталното им развитие и раждане, така и високопрофесионална педиатрична грижа след това“, коментира управителят на УМБАЛ „Софиямед“ д-р Йордан Пелев.

ДНК, заедно със своите партньори, ще облекчи бюджета на техните семейства, осигурявайки бебешки ДНК пакет с продукти и услуги от първа необходимост за новородените в рамките на проекта, за период от една година.
Пакетът на ДНК включва материална подкрепа, осигурявайки продукти и услуги за период от една година: педиатрични прегледи, пелени, храни – мляко, бебешки пюрета и каши, козметика и аксесоари, бебешка количка, дрешки, дървени играчки и т.н.