В „Преди обед“ (bTV) Ромина Тасевска, Мис България 2010, сподели кои са книгите, оказали й най-голямо влияние:

Започнах да чета по-интензивно, когато излязох в майчинство. Много ми допадна съвместната книга на Хорхе Букай и неговия син „Родители и деца“.

Харесвам приложна психология. Скоро започнах да чета „Емоционалната интелигентност“ на Даниъл Голман.

На нощното ми шкафче сега са „Как да преодолеем безпокойството и да се радваме на живота“ от Дейл Карнеги и „10 минути и 38 секунди в този странен свят“ на Елиф Шафак. Тя ми е любимка, имам почти всичките й книги. Нейната „Любов“ ми е любимата.

Ще я цитирам, макар и не дословно: Когато тръгнем да търсим любовта, няма как да не се променим. Да съзреем и да натрупаме мъдрост.

„Пътят на душите“ от д-р Майкъл Нютън ми попадна съвсем случайно. Сякаш тя ме търсеше. Даде ми отговори на много въпроси – защо тръгваме по определен път, какво се случва с нас след смъртта...

Ако има книга за живота ми, заглавието би било „Няма невъзможни неща“. Аз се оприличавам с Уве от „Човек на име Уве“ на Фредрик Бакман. Героят е критичен, но много държи на правилата. Аз също следя за правилата.

Пипи Дългото чорапче бих искала да ми е най-добрият приятел, а колкото до герой, в който съм се влюбвала – Граф Монте Кристо ми бе много интересен персонаж.

Целия разговор можете да видите тук: