На 26 декември от 15:00 ч. bTV ще излъчи новия филм на Петя Дикова „Направи го сега: Приказка за бъдещето“. Той е посветен на демографската криза в страната и на нарастващия брой двойки с репродуктивни проблеми.

Петя Дикова, която е в очакване на второто си дете и наскоро издаде книга за дълголетната театрална постановка „Секс, наркотици и рокендрол”, коментира филма в предаването „120 минути“.

„Майчинството дава неподозирани сили и затова успях да завърша и книгата, и филма. Идеята за филма е на Андрей Арнаудов, който чрез Движение за национална кауза (ДНК) е ангажиран с демографската криза. Аз също имам кампания за репродуктивните проблеми, така че обединихме сили“ – обясни Петя.

Тя допълни, че филмът не е нравоучителен и не е само за жени. Мъжете също има какво да научат от него. Сред известните личности, които участват в проекта, са Юлиана Дончева и Мария Илиева.

„Детето не пречи на кариерата, то я импулсира. Родителството не трябва да се отлага много. В същото време ние уважаваме избора на жените, които са избрали кариерата. В България 250 000 двойки имат репродуктивни проблеми, така че темата е важна“ – обобщи Петя Дикова.

На последния въпрос на водещия какво прави неговият приятел Сашо Диков, Петя цитира шега на своя баща: „Жена не е успяла да ме довърши, но внучето Александър ще успее“.

Целия разговор можете да чуете във видеото горе.