Дария Русанова е нежната половина от шоколадовото дуо La Fēve. Заедно с Павел Павлов правят изключително красиви и греховно вкусни шоколадови бонбони. И не, не сте опитвали такива! Определено ще ви изненадат с вкусовете като кисело мляко с мед, юзо, тъмен карамел със сол, роза и други изкушения. Шоколадовите бонбони са удостоени с над 20 международни награди. 

Как започва тази шоколадова приказка, защо им хрумва да създадат бонбон с индрише и кои са любимите коледни рецепти на Дария - вижте във видеото за "Рецепта за Коледа".  

Снимка: facebook.com/LaFevebyPavelPavlov

 

Дария и Павел се запознават покрай общата си страст към шоколада.

След много години работа в чужбина, той решава да продължи бизнеса си в България. А в една шоколадова приказка или пък решителна идея винаги трябва да участва и жена. В случая тя е със студени ръце. И топло сърце! Вечно студените ръце, които признава, че има, са благословия за Дария при работата й с шоколад. Топлото й сърце обаче я води към постоянните експерименти с вкусове, от които се раждат вкусни пълнежи под фина шоколадова черупка.  

Снимка: facebook.com/LaFevebyPavelPavlov

Нейният любим бонбон е ванилия, неговият - юзо. Това е най-киселинният плод, от който слагат съвсем малко. Гръмкият цитрусов вкус укротяват под наситенооранжева обвивка с шафран.

Голямо е приключението им обаче, когато се опитват да създадат бонбон с индрише. Оказва се, че просто няма откъде да вземат от това така разпространено в саксиите на бабите растение. 

"Получи се от първия път, което много рядко се случва. След това решихме да го вкараме в производство и се оказа, че е много трудно да намерим индрише. Започнахме да търсим по близки и познати, по селата. Защото общо взето бабите си го отглеждат и го слагат в компоти, никой не си представя, че се слага в бонбон. И сега си го отглеждаме" - разказва за приключението с индрише Дария. 

Снимка: facebook.com/LaFevebyPavelPavlov

 

От своите баби самата тя научава едно основно нещо - никой да не се върти в кухнята, докато готви. 

"Когато те готвеха или правеха някакви сладки, гонеха всички от кухнята. Бяха изключително концентрирани в това, което правят и нас, децата, ни пускаха тогава, когато всичко беше вече готово. Мисля, че аз това нещо съм го наследила на 100% от тях" - спомня си с усмивка тя. 

Коледа за Дария е силно свързана със семейството. Тя има дъщеря на 11 г. и син - на 4. Обмисля тази Коледа единствено и само те двамата да се занимават с декорацията. Ще ги покани да украсят и в шоколадовото ателие, за да могат те с Павел изцяло да се концентрират върху изработването на бонбони.  

Едната баба на Дария правела страхотен кекс, другата - меденки. И двете вече са на небето вече, но според нея тя е успяла да подобря и двете рецепти. На Коледа обича да приготвя джинджифилови сладки. Ето и рецептата:

250 г краве масло
250 г ситна кафява захар110 г мед
2 яйца
1/2 ч. л. сода бикарбонат
500 г брашно
щипка сол
подправки - канела, джинджифил, кардамон, карамфил

За Коледа La Fēve създават бонбони и със съвсем нови вкусове - с ром и портокал и с фурми. Защото какво ли ще е Коледа без малко шоколад?! 

  • Светослав Иванов: За 2022 г. нямаме желания, имаме молитви
  • Как фермерите посрещнаха Коледа и как Цоньо празнува днес имения си ден
  • Радка Булман мечтае за ресторант в село Векилски: Искам да нахраня хората с истинска храна
  • Божана Кацарова с 5-степенно меню за Коледа: Семейство, трапеза, подаръци, украса, настроение
  • Вижте всички победители в конкурса "Магията на украсата"
  • Рене Емил от "40 седмици": Моята Коледа днес е приказна, шумна, романтична и най-вече споделена
  • Рая Пеева: Тази година аз ще приготвя седемте ястия за празничната трапеза вкъщи
  • Златимир Йочев: С дете, родено навръх Бъдни вечер, трябва да сътворим и детски рожден ден
  • Таня Тончева: Готова съм за Коледа и предлагам любимо ястие с карфиол и синьо сирене
  • Коледната рецепта на Мария Жекова от MasterChef – сарми с пуешко и трюфел