Очарователната актриса Рая Пеева, която е добре позната на зрителите на bTV като светски репортер в предаването "Преди обeд" и сериала "Скъпи наследници", споделя, че тази година ще приготви сама всички ястия за празничната трапеза. Рая, която завършва "Актьорство за драматичен театър" в НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов", играе в Младежки театър "Николай Бинев" и е носителка на наградата ИКАР 2012 за дебют, сподели в интервю пред Ladyzone.bg, че е украсила дома си още в края на ноември, защото много харесва тези празници - за нея те са едни от най-уютните. 

Каква е Коледата на Рая Пеева и нейното семейство – като дете и днес?

Моята Коледа като малка беше вълнуваща. С баба ми и дядо ми ходехме във Варна, когато приключвах училище. Иначе вкъщи майка ми готви прекрасно. Баща ми пътуваше повече в чужбина и го нямаше през повечето време, но се чувахме по телефона. Бяхме с майка ми през повечето време, както и с нейни приятелки. Сега празнуваме с Явор, с баща ми и майка ми, с неговото семейство, със Захари и семейството му. Уютно е и Коледата ми винаги е чудесна.

Ще бъде ли по-различна тази Коледа и с какво?

Тззи Коледа ще бъде по-различна с това, че остаряхме с една година повече. (смее се) Надявам се да е пак толкова уютна, колкото предишната. Този път аз ще сготвя седемте ястия и с Явор ще поканим моето семейство вкъщи. 

Украсихте ли вече у дома?

Аз украсих още в края на ноември, защото много харесвам тези празници - за мен те са едни от най-уютните и семейни. За мен украсата е много важно нещо, но не прекалявам.

Имате ли си определена семейна традиция по това време на годината?

Имам семейна традиция и тя е, че винаги като малка слизахме долу с майка ми и баща ми и си играехме със снега. Обичам да пия топъл шоколад и да гледам коледен филм, сгушена с любимия човек. 

Любимата за теб рецепта за Бъдни вечер или за Коледа? Ще я споделиш ли с нас?  

Обичам много печената пуйка, която мама приготвя страхотно - с пълнеж от кисело зеле, ориз, стафиди и малко бекон, за да не е толкова суха… Ядеш и ревеш. Моята рецепта е да имате много любов - не щипка, а направо цял буркан любов. Весели празници от мен и пожелавам най-вече здраве на всички читатели на Ladyzone. Целувки! Обичам ви!