Нашата трета подкаст среща със звездни киномани мина под знака на “Недадените Оскари”. За своите пренебрегнати любимци ни разказаха актрисата и репортер Рая Пеева и Боби Лазаров,  емблематичният репортер и водещ на Времето в bTV Новините.

Разговорът започна с думи за доброто кино и доколко има то почва на Оскарите. За Рая Пеева добрият филм зависи от:

“Сценарий, сценарий и пак сценарий. Ако ти е написан някакъв глупав сценарий, колкото и да е талантлив актьорът, ти няма какво да изкараш от една плоска история.”

“За едни “Мона Лиза” е странно изглеждаща пълна жена, за други - шедьовър. По същия начин е и киното. Мнението на Академията е на по-високо, дори в някаква степен научно ниво, чисто кинаджийски. За мен Оскарите ги дават зрителите. Филмът може да е прекрасен, може да има 5 или 50 000 зрители, да получи "Оскар" и хората да не го знаят.” сподели Боби Лазаров

Водещият разясни схемата за гласуване на Академията и провокира гостите да разкажат за техните онеправдани любимци:

“От филмите, които не са били номинирани, въобще не са стигнали до там, на Милко Лазаров “Ага” - това е за мен един от най-добрите нови БГ филми и пак не успя да достигне до там”, сподели за българския си фаворит Рая Пеева.

За любимата си актриса, Рая ни пренесе на Скандинавския полуостров:

“Моята любима актриса, Лив Улман, тя ми е кумир от малка, моята майка, също актриса, ми даде книгата “Промяната”. Аз я прочетох на изключително малка възраст и ми повлия изключително много. Особено за мен “Персона” е филмът, в който тя няма нито една реплика, но въпреки това тя играе с очи, това е най-трудното. Тя е за мен актрисата, която не е получила такова отличие.”

Своите недадени Оскари коментира и Боби Лазаров:

“Забелязал съм, че от Академията и в последните години си казват: “Оо, трябва да сме големи естети, трябва да го дадем на филм, който са го гледали 5 хиляди души.”

„За мен любим актьор е Бил Мъри, този човек няма "Оскар". Аз съм израснал с “Ловци на духове”. Той е подобен тип хамелеон, както можем да кажем за Джони Деп, за Самюъл Джаксън. За мен Тарантино е бунтар, както навремето е бил бунтар Джордж Лукас. Аз веднага мога да ви кажа моят любим филм, който не знам защо не получи Оскар. Това е “Аватар”!“

„Бяхме на снимачната площадка съвсем случайно - разказва още Боби Лазаров за досега си с продукцията на Джеймс Камерън. - Правихме документален филм за bTV Документите, за Стивън Розенбау, който е правил визуалните ефекти за “Форест Гъмп”. Той ни каза елате, защото аз сега работя по един проект - тук Джеймс Камерън снима Аватар”, на което аз… спрях на пауза и там направихме интервюто. И бяхме единственият ТВ екип, който присъства на европейската премиера на “Аватар”.

На въпроса „Защо все още е така престижно да получиш Оскар?“ нашите гости отговориха:

Според Боби Лазаров: „Още от създаването си, “Холивуд” цели да пропагандира киното, което се е правило там!“.

„Защото от баба до бебе всички знаем какво е "Оскар". Вече не ходиш на кастинг за дадена роля, те просто те канят”, отбеляза рая.

На финала връчихме и "Оскар":

„Много искам да благодаря на Боби Лазаров, на Ladyzone.bg, на bTV, на всички искам да благодаря…!“, каза през сълзи (от смях) Рая Пеева.

Очаквайте четвърти епизод на „Различните Оскари“, посветен на „Скандалите в Оскарите“ с гост Благой Иванов от “Операция кино”. 

В предишните епизоди на поредицата можете да чуете режисьора Ники Илиев и кинокоментатора Зорница Аспарухова - Зузи, които обсъждат тазгодишните номинации, церемонията и “Оскарът на Шрьодингер” - Мария Бакалова, както и журналиста и продуцент Георги Тошев и ТВ водещата и репортер на bTV Петя Дикова, които пък коментират темата за международното присъствие сред номинациите на американската киноакадемия.

  • Филмов цитат на деня: "Добрият Уил Хънтинг"
  • Филмов цитат на деня: "Мостовете на Медисън"
  • „Различните Оскари“, епизод 7: И Оскари 2021 отиват при...
  • Салма Хайек и Антъни Хопкинс отпразнуваха втория "Оскар" на актьора с танци (ВИДЕО)
  • Филмов цитат на деня: "Американски прелести"
  • Мария Бакалова и Парис Хилтън хванати за ръка на партито след Оскарите
  • Леонардо ди Каприо вместо Мадс Микелсен: Задава се американско "Още по едно"
  • Скот Рудин е новият Харви Уайнстийн: "Истинско чудовище"
  • Филмов цитат на деня: "Джуно"
  • 5-те изумително красиви рокли, с които Мария Бакалова впечатли всички