След началото на движението #metoo и осъждането на Харви Уайнстийн, правилата на отношенията в Холивуд силно се промениха.

Индустрията се опитва да се избави от токсичните практики в нея, за да може да стане по-отворена към различни хора от цял свят.

Едновременно с това се сриват и стари авторитети.

Този месец списанието The Hollywood Reporter излезе с обложка, на която виждаме гневното лице на продуцента Скот Рудин зад разбито стъкло. Изображението е придружено с думат bully (хулиган, кавгаджия).

Рудин е сред най-големите имена в Холивуд и Бродуей.

Продуцент на филми като "Социалната мрежа" и "Гранд хотел "Будапеща", той дори успява да стигне до "Оскар" за най-добър филм за "Няма място за старите кучета".

За репутацията на Рудин е било известно и преди. Сам той в интервю за Wall Street Journal през 2005 г. признава, че за 5 години е сменил над 100 асистента, а друг текст за него от 2010 г. е със заглавие "Най-опасният човек в града". Тогава обаче агресивното му поведение е било обяснявано със сложния му характер и голямата отговорност, която носи.

През 2021 г. нещата изглеждат по различен начин и днес историите, които разказват бившите му служители, стават повод той да напусне всичките си проекти.

Снимка: Getty Images

През 2018 г. Каролин Руго започва да работи като изпълнителен продуцент във фирмата му. "Веднъж той замери един от колегите ни с чаша. Не беше ясно дали се целеше в него или стената, а един от хората в "Човешки ресурси" си тръгне този ден в състояние на паническа атака в линейка на "Бърза помощ".

Райън Нелсън работи за Рудин две години и нееднократно е свидетел на прояви на агресия от негова страна. Той го вижда да хвърля телбод по един от театралните си асистенти и да им крещи, че са "дебили". "Беше ми много трудно всеки ден. На мен лично той не е посягал, но да наблюдаваш ежедневно как зверски се отнасят към хората, които са ти близки приятели е ужасно."

Снимка: Getty Images

Рудин е бил жесток не само с колегите си, но и със звездите на бранша.

Така например той нарекъл Упи Голдбърг "идиотка", защото тя искала да играе в "Да убиеш присмехулник", а не друга негова пиеса.

През 2014 година Анджелина Джоли работи върху филм за Клеопатра, в който се е очаквало да изпълни главната роля, а режисьор да е Дейвид Финчър. Изтекъл мейл от вътрешната кореспонденция на Sony показва, че Рудин я нарича " разглезена нахалница с минимален талант" и че няма желание да си разваля кариерата заради 180 млн. филм, който цели само "да утеши егото ѝ".

Снимка: Getty Images

Рудин отвърна на тези обвинения, оттегляйки се от всичките си проекти на сцената и в киното.

Той също така публикува кратък отговор във The Washington Post:

"За мен и отношенията ми с колегите се изписа много и аз искрено съжалявам за болката, която поведението ми е нанесло пряко или косвено на хората около мен."

  • Филмов цитат на деня: "Добрият Уил Хънтинг"
  • Филмов цитат на деня: "Мостовете на Медисън"
  • „Различните Оскари“, епизод 7: И Оскари 2021 отиват при...
  • Салма Хайек и Антъни Хопкинс отпразнуваха втория "Оскар" на актьора с танци (ВИДЕО)
  • Филмов цитат на деня: "Американски прелести"
  • Мария Бакалова и Парис Хилтън хванати за ръка на партито след Оскарите
  • Леонардо ди Каприо вместо Мадс Микелсен: Задава се американско "Още по едно"
  • Филмов цитат на деня: "Джуно"
  • 5-те изумително красиви рокли, с които Мария Бакалова впечатли всички
  • Брад Пит с нова прическа на „Оскар“-ите – какви са реакциите