Актрисата Кейт Уинслет разказа в интервю за "IndieWire", че познава много актьори в Холивуд, които крият сексуалността си, защото се страхуват, че няма да получават роли на хетеросексуални герои.

"Не мога да изброя всички млади актьори - някои популярни, други не толкова - които изпитват ужас от мисълта, че ако продуцентите разберат за сексуалността им, те повече никога няма да играят хетеросексуални образи", казва актрисата. "Това не е нормално."

Снимка: Getty Images

Звездата от "Титаник" даде пример със свой познат в актьорските среди, който току-що си е сменил агента. Първото нещо, което агентът казал било: "Разбирам, че си бисексуален. Няма да обявяваме това публично."

Уинслет добавя: "Познавам поне четирима актьори, които крият сексуалността си. За тях е много трудно, защото те живеят в постоянен страх да не бъдат разкрити."

Според нея за мъжете в Холивуд е по-трудно да направят "coming out" (разкриване на сексуалната си идентичност), защото в индустрията се смята, че гейове не могат да изпълняват роли на хетеросексуални мъже.

"Няма да повярвате колко широко разпространено е това мнение. А трябва да бъде буквално забранено."

Снимка: Getty Images

Актрисата казва, че не обявява война на Холивуд, а само се опитва да го направи по-приветливо място.

"Става дума за начинаещите актьори, които искат да упражняват професията си. Трябва да им създадем условия, в които да има по-малко дискриминация, предразсъдъци и хомофобия."

На 18 април започва излъчването на минисериала "Mare of Eastown", в който тя играе главна роля.